Regen: veel overlast...

Hevige regenval heeft gisteren in heel Nederland voor veel problemen gezorgd. Het KNMI spreekt van „bijzonder veel wateroverlast, met name in het westen van het land”. Volgens de meteorologische dienst was in Katwijk gisterochtend om tien uur de meeste regen gevallen: 64 millimeter in een etmaal. Gemiddeld valt deze hoeveelheid in de hele maand augustus. De komende dagen blijft het zeer wisselvallig en regenachtig weer.

Een overzicht van lokale overlast:

In het centrum van Den Haag werd een aantal winkelpanden ontruimd, wegens gevaar voor kortsluiting. Ook de Koningstunnel, die voor het Centraal Station loopt, werd gesloten, net als de afrit Zoetermeer op de snelweg A12. Hagenaren werd geadviseerd binnen te blijven.

In de polder Rijneveld in Boskoop stond „extreem hoog water”. De brandweer heeft noodpompen geplaatst.

In Nunspeet liepen klaslokalen onder water.

In Amsterdam en Leiden had de brandweer de handen vol aan het leegpompen van ondergelopen kelders en huizen en het verhelpen van lekkages. De Uitmarkt in Amsterdam probeerde locaties voor het weekend watervrij te krijgen.

In Gouda werd de traditionele kaasmarkt afgeblazen, in Lelystad de voorstelling van Circus Renz. (NRC)