... Rasti Rostelli

Europa, Nederland, Hilversum, 23-01-2008 Is je IQ te be•nvloeden door hypnose? Dat is de vraag in de Nationale IQ-Test, die vanavond voor de achtste keer wordt uitgezonden bij BNN.Een groep vrijwilligers maakt voor de uitzending bij volledige bewustzijn een oude IQ -test. Daarna worden ze gehypnotiseerd door Rasti Rostelli. Vervolgens maken zij tijdens de show de IQ-test. Foto: Evelyne Jacq
Europa, Nederland, Hilversum, 23-01-2008 Is je IQ te be•nvloeden door hypnose? Dat is de vraag in de Nationale IQ-Test, die vanavond voor de achtste keer wordt uitgezonden bij BNN.Een groep vrijwilligers maakt voor de uitzending bij volledige bewustzijn een oude IQ -test. Daarna worden ze gehypnotiseerd door Rasti Rostelli. Vervolgens maken zij tijdens de show de IQ-test. Foto: Evelyne Jacq Evelyne Jacq

Als ik nu met mijn vingers knip... Hypnotiseur Rasti Rostelli werd in 1995 landelijk bekend omdat hij een televisieshow kreeg bij Veronica. Hij kwam enkele keren negatief in het nieuws, onder meer toen in België zijn show in 1999 werd verboden. Paul Marchal, de vader van Dutroux-slachtoffer Ann, had de rechtszaak aangespannen. Marc Dutroux ontvoerde Ann en haar vriendin Eefje in augustus 1995 na het bijwonen van Rostelli’s show. Aanvankelijk werd gedacht dat het tweetal door Rostelli’s hypnose verward was geraakt, maar hij werd onschuldig verklaard. Rostelli doet nu nog steeds optredens: zijn laatste grote show was op Paaspop, in Schijndel.