POPMUZIEK

Jacqueline Govaert, vroeger zangeres van Krezip, werd moeder enbesloot een solo-carrière te beginnen. Nu, zwanger van haar tweede kind, houdt ze een tournee door het land. Op haar eerste solo-cd, Good Life, speelt ze gevoelige liedjes gezongen met mooi schorre stem. Je kunt haar zien in Patronaat, Haarlem (2 sept); Rotown, Rotterdam (5 sept); Paradiso, Amsterdam (15 sept). Zie ook jacquelinegovaert.nl.

Alain Clark had al een lange carrière achter de rug toen hij bekend werd bij een groot publiek. Hij had al liedjes gezongen in het Nederlands en liedjes geschreven voor anderen voor hij besloot om Engelstalige nummers met een doorleefd soul-gevoel te gaan maken. Het nummer ‘Father and Friend’ zong hij samen met zijn vader en het werd een hit. Nu heeft hij een nieuwe cd, Colorblind. Clark treedt op in Tivoli, Utrecht (10 sept.); Paradiso, Amsterdam (11 sept.); Effenaar, Eindhoven (16 sept.).

Soms wordt iemand juist heel snel beroemd. De Nederlandse zangeres Caro Emerald maakte carrière als een komeet: begin dit jaar had niemand nog van haar gehoord en inmiddels staat haar jazzy debuut-cd al langer op de eerste plaats van de hitparade dan Thriller van Michael Jackson, de vorige recordhouder). Caro Emerald treedt eind dit jaar op voor meer dan 5.000 mensen in de Heineken Music Hall, Amsterdam (23 dec.)

Hester Carvalho