PAS VERSCHENEN

Cover van het boek Lil (zucht) van Astrid Lampe
Cover van het boek Lil (zucht) van Astrid Lampe

Bernlef: Een vriend van vroeger. ECI. 94 blz. € 2,50

Zes verhalen over verlangen en verlies speciaal door Bernlef geschreven voor de ECI-serie Schrijvers van Naam ter gelegenheid van zijn 50-jarige auteurschap.

Herman Brusselmans: Trager dan de snelheid. Prometheus, 236 blz. € 17,95

Toch een nieuwe roman van de ‘de jonge God der Vlaamse letteren’ die vorig jaar nog had aangekondigd dat hij ‘een sabbatjaar zou nemen en tenminste in 2010 geen roman zou pennen’. Trager dan de snelheid vormt samen met De man die werk vond en Nog drie keer slapen en ik word wakker een trilogie met Brusselmans alter ego Louis Tinner in de hoofdrol.

Paulo Coelho: De beschermengel (As Valkírias). Vert. Piet Janssen, De Arbeiderspers, 200 blz. € 16,95

Autobiografisch verhaal waarin Paulo, samen met zijn vrouw een spirituele reis maakt door de Mojavewoestijn op zoek naar zijn beschermengel.

Piet Gerbrandy: Morgen ben ik vrij. Contact, 64 blz. € 18,95

Motto’s van onder meer Ovidius, Cesare Pavese en John Keats bij de gedichten in de nieuwe bundel van classicus, essayist en dichter Piet Gerbrandy.

Ernst-Jan Pfauth: Sex, blogs & rock-’n-roll. Thomas Rap, 206 blz. € 13,90

Een persoonlijk verhaal van nrc.next blogger Ernst-Jan Pfauth over de voor en tegens van bloggen.

Matt Ruff: Verliefde zielen (Set This House in Order). Vert. Mieke Lindenburg, Contact, 608 blz. € 14,95

‘Twee jonge mensen, beide lijdend aan het ‘meervoudige persoonlijkheidssyndroom’ (MPD), proberen hun relatie in stand te houden, wat niet meevalt met al die mensen in hun hoofd die zich ermee bemoeien. Set This House in Order is een boek over wreedheid en kindermishandeling.

Maar voor Ruff is dit in feite alleen maar een startpunt, en wat hij op basis daarvan aan duizelingwekkende ontwikkelingen creëert vormt niet alleen een creatieve kijk in het bestaan van een gefragmenteerde persoonlijkheid, maar resulteert ook in een fascinerende roman.’ (Jan Donkers in Boeken, 21.05.04).

Astrid Lampe: Lil [zucht]. Querido, 64 blz. € 17,95

‘zo lief je leed in haiku’s/zo lief je leed in aforismen/dit leerde haar de lama/bloedstollend mooi je ziel/een roos gestold in lava/niks bah!/juist mooi en diep’. En dat komt uit de zesde dichtbundel van Astrid Lampe.