Nog één keertje Montignac-kip

De Franse dieetgoeroe Michel Montignac is zondag op 66-jarige leeftijd overleden. Hij is gisteren begraven. Het dieet van Montignac, dat hij ook op zichzelf uittestte, was vooral in de jaren tachtig en negentig zeer populair. Op het hoogtepunt van zijn faam volgden in Nederland meer dan 700.000 mensen zijn eetregels. De essentie: eet koolhydraten en vetten niet samen, maar na elkaar, in fasen. Volgens de wetenschappelijke inzichten zijn deze regels op zich niet zinvol. Hooguit eet je er minder door.

Hierbij het recept van Kip met brie, een vette maaltijd (fase 1) voor twee personen:

Ingrediënten: 1 dubbele kipfilet, 1 lente-uitje, een paar plakjes brie, olijfolie, zout, peper, knoflookpoeder.

Bereiding: De kipfilet in dunne plakken snijden en bestrooien met de kruiden. Bak de filet bruin in hete olijfolie en leg ze op een bord. Strooi hierover het in ringetjes gesneden lente-uitje en de plakjes brie. Even in de magnetron de brie laten smelten.