Kort nieuws Sport

Tennis: tweede keer halve finale voor De Bakker

NEW HAVEN, 27 aug. Thiemo de Bakker heeft zich gisteren geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi van New Haven. De Haagse tennisser versloeg in de kwartfinales de Kazak Jevgeni Korolev in twee sets: 6-4 en 6-3. Het is de tweede keer in zijn carrière dat De Bakker zich plaatst bij de laatste vier in een ATP-toernooi. In de halve finale ontmoet hij Sergij Stachovski. Bij de loting van de US Open, die maandag begint, is De Bakker gisteren gekoppeld aan een qualifier. Michaëlla Krajicek doet niet mee aan het grandslamtoernooi in New York . Ze verloor in de eerste ronde van de kwalificaties van Tamira Paszek uit Oostenrijk. Ook Arantxa Rus slaagde er gisteren niet in haar duel in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi te winnen. Rus verloor in drie sets van de Tsjechische Kristyna Pliskova. (ANP)

Badminton: Jie en Palyama verliezen

PARIJS, 27 aug. Badmintonner Dicky Palyama is gisteren uitgeschakeld bij de WK in Parijs. Hij verloor in de derde ronde in drie games van de Japanner Kazushi Yamada. Palyama begon sterk en won de eerste game met 21-14. In het tweede bedrijf was de Japanner beter (21-19) en in de derde game kwam Palyama er nauwelijks aan te pas: 21-11. Ook Yao Jie werd uitgeschakeld. De als elfde geplaatste Nederlandse verloor kansloos van Wang Shixian uit China: 21-13 en 21-5. (ANP)

Woods beleeft goede start

PARAMUS, 27 aug. De Amerikaanse golfers Tiger Woods en Vaughn Taylor delen de leiding na de eerste dag van The Barclays in Paramus. De twee hadden voor de eerste achttien holes slechts 65 slagen (-6) nodig. De Amerikanen Brian Gay en Ryan Palmer en de Australiër Adam Scott volgen op een slag. Titelverdediger Woods kon de goede start wel gebruiken. Eerder in de week werd zijn scheiding definitief. (ANP)

Sneijder: beste middenvelder

MONACO, 27 aug. Wesley Sneijder is gisteren uitgeroepen tot beste middenvelder van de laatste editie van de Champions League. Met Internazionale won Sneijder de belangrijkste prijs voor Europese clubteams. (ANP)