Kort nieuws Economie

ING verkoopt belang in Canadees vastgoedfonds

Amsterdam, 27 aug. Bankverzekeraar ING verkoopt een belang van 50 procent in ING Summit Industrial Fund, dat in industrieel vastgoed in Canada investeert, aan een samenwerkingsverband van KingSett Capital en Alberta Investment Management Corporation (Aimco). Dat heeft ING vandaag bekendgemaakt. Volgens ING is de transactiewaarde voor 100 procent van het fonds 2 miljard Canadese dollar (1,5 miljard euro) inclusief schulden. Naast de investering in het Canadese fonds, heeft ING een belang van 7,8 procent in ING Industrial Fund (IFF) in Australië, dat de andere helft in Summit Industrial Fund bezit. IIF zal het belang aan KingSett en Aimco verkopen. (ANP)

Pensioenfondsen nu alle 14 bekend

Veendam, 27 aug. Het pensioenfonds van magnesiumproducent Nedmag gaat mogelijk korten op de pensioenen. Het fonds praat binnenkort hierover met De Nederlandsche Bank (DNB). Nedmag is het veertiende en laatste fonds dat heeft bekendgemaakt dat het op het lijstje van DNB staat. Onder het ondernemingspensioenfonds vallen 146 medewerkers, 68 ex-medewerkers en 29 gepensioneerden. De dekkingsgraad bedroeg eind juni 85 procent. Gisteren maakte ook de Stichting Pensioenfonds voor Reclame en Marketing bekend mogelijk te moeten korten. Daarmee zijn alle 14 pensioenfondsen die met DNB gaan overleggen bekend. (ANP)

Zwitserland geeft VS bankgegevens

Genève, 27 aug. Zwitserland heeft de Verenigde Staten de bankgegevens overhandigd van ongeveer de helft van de 4450 klanten van de Zwitserse bank UBS die verdacht worden van belastingontduiking. Dit hebben de Zwitserse autoriteiten gisteren bekendgemaakt. De Zwitserse regering, UBS en de VS kwamen vorig jaar overeen dat de bank de identiteit zou melden van 4450 Amerikaanse klanten aan de Amerikaanse belastingdienst. Het Zwitserse parlement stemde daar in juni van dit jaar mee in. (ANP)

Boete voor Ageas

Amsterdam, 27 aug. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft twee bestuurlijke boetes van in totaal 288.000 euro opgelegd aan Ageas, voorheen Fortis, voor het niet tijdig publiceren van koersgevoelige informatie. De toezichthouder op de financiële markten heeft dit vandaag bekendgemaakt. Fortis had in een persbericht op 21 september 2007 over de mogelijke invloed van haar blootstelling aan risicovolle subprime beleggingen, geen inzicht gegeven in de aard en omvang van de blootstelling aan deze beleggingen, stelt de AFM. (ANP)