Kort nieuws Economie

Verzekeraar ASR boekt hogere winst

Utrecht, 27 aug. ASR Nederland heeft in het eerste half jaar van 2010 een nettowinst van 226 miljoen euro geboekt. Dat is 149 miljoen euro meer dan in de eerste helft van het voorgaande jaar. De verzekeraar, die volledig in handen is van de Nederlandse Staat, heeft dat vandaag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers. Een kostenbesparing van 100 miljoen euro die ASR het afgelopen jaar heeft doorgevoerd, heeft zijn vruchten afgeworpen. Zo is het aantal personeelsleden met 3 procent verlaagd. Door besparingen zijn de operationele lasten met 5 procent gedaald. (ANP)

Triodos Bank maakt meer winst

Zeist, 27 aug. Triodos bank heeft in de eerste helft van dit jaar het aantal klanten en de nettowinst zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst over de eerste helft van dit jaar komt uit op 7,2 miljoen euro, tegenover 5,7 miljoen euro een jaar eerder. De kredietportefeuille met leningen aan duurzame bedrijven groeide met 13 procent. Het balanstotaal van de bank groeide in de eerste zes maanden van dit jaar met 11 procent naar 3,3 miljard euro. (ANP)

Detacheerder DPA lijdt onder recessie

Amsterdam, 27 aug. Detacheringsbedrijf DPA Group heeft de recessie nog niet achter zich gelaten. De omzet is in de eerste helft van het jaar met bijna eenderde gedaald ten opzichte van 2009 en het bedrijf boekte een nettoverlies van 2,5 miljoen euro. DPA, dat zich richt op de detachering van kenniswerkers in onder meer de financiële dienstverlening en IT, meldde vandaag een omzet van 19,8 miljoen euro over de eerste zes maanden van het jaar. De daling kwam vooral doordat het aantal opdrachten is teruggelopen. Die afname was echter niet voldoende om de lagere opbrengsten te compenseren. (ANP)