Kies je favoriete komkommer

Vandaag voor de laatste keer het komkommernieuws. Hieronder de meest nieuwsgierigmakende nieuwtjes van de afgelopen weken. Over welk bericht wil jij meer lezen? Stem op nrcnext.nl.

Drie ‘lijgers’ geboren in dierentuin Taiwan

Taipei. In een dierentuin in Taiwan zijn drie ‘lijgers’ geboren, een kruising tussen een leeuw en een tijger. Dat kan de dierentuin een boete opleveren, aangezien dierenbeschermingswetten zijn overtreden. Eén van de lijgers overleed vrijwel meteen. De twee anderen worden door de verzorgers gevoed, omdat tijgermoeder Beauty hen heeft verstoten. Hun vader is de Afrikaanse leeuw Simba. Voor zover bekend zijn er tien lijgers op de hele wereld. Lijgers kunnen zich niet voortplanten. (De Telegraaf, 17 augustus)

Boer Frans uit huis gezet om ruzie

AMSTERDAM. Boer Frans is van zijn erf gezet. De boer, bekend van het programma Boer Zoekt Vrouw, werd door de politie aangehouden nadat een ruzie tussen hem en zijn vader uit de hand dreigde te lopen. Frans moet nu tien dagen afkoelen voordat hij de boerderij in het Twentse dorpje De Lutte weer in mag. De strubbelingen tussen vader en zoon zouden vooral het gevolg zijn van het publieke leven dat Frans na het tv-programma leidt. Ook werd hij als lid van het plaatselijke brandweerkorps op non-actief gesteld. (De Telegraaf, 25 en 26 augustus)

Octopus Paul krijgt een platencontract

OBERHAUSEN. Octopus Paul, wereldberoemd door zijn voorspellende gaven tijdens het WK voetbal, staat onder contract bij meerdere bedrijven. Het dier lanceert binnenkort een tribute-cd van Elvis Presley. Chris Davies is de nieuwe manager van de inktvis en volgens de Brit komen verschillende boeken over Paul uit en liggen er tegen Kerst pluche octopussen in de winkels. Ook zakenlieden in de Noord-Spaanse regio Galicië wilden octopus Paul kopen. Hij zou het boegbeeld moeten worden van een gastronomisch festijn in de plaats Carballiño nabij Orense. (De Telegraaf, 3 augustus)

Man kijkt nu eenmaal naar mooie vrouwen

aMSTERDAM. Een man kan het ook niet helpen dat hij telkens naar andere vrouwen kijkt. Dat is ongeveer wat onderzoekers van de Vrije Universiteit beweren. Zij onderzochten de elektrofysiologische reacties van het brein, terwijl proefpersonen foto’s van gezichten van aantrekkelijke, onaantrekkelijke en gemiddeld aantrekkelijke personen te zien kregen. Bij zowel mannen als vrouwen reageert het brein meer op de foto’s van de aantrekkelijke én de onaantrekkelijke gezichten. (NRC, 14 juli)

Madonna laat haar handen verjongen

amsterdam. Madonna (52) heeft het gezicht van een jonge godin, maar de handen van haar leeftijdsgenoten. Een bron onthulde aan de Daily Mirror: „Ze heeft al het een en ander geprobeerd, zoals microdermabrasie, fillers en scierotherapie, waarbij de aders worden ingespoten met een vloeistof waardoor het blauw wit wordt. Ze vindt het resultaat nu al geweldig.” (De Telegraaf , 5 juli)