Jagershoedje met 'n veer

Wie: Yobel Sium (17), zit in de vierde klas van de havo

Wat: Een jagershoedje met een duivenveer erin gestoken

Waar: voor het filiaal van de Primark in Rotterdam

Hoe duur: Iets van 7,50 euro, „maar het kan ook 15 zijn geweest”.

Sinds: Een jaar geleden gekocht bij een winkel.

„Ik heb dit hoedje al best lang, maar ik draag het niet vaak. Vorige week vond ik in het park hier om de hoek een duivenveer en die heb ik erin gestoken. Sindsdien heb ik hem weer op. Ik hoef niet op een jager te lijken hoor. Ik wil op helemaal niemand lijken. Nee, ik vond het een beetje gek, en daar hou ik van. Ik ben een beetje gek. In mijn klas was ik vorig jaar de gekste, maar nu ben ik blijven zitten. Mijn oude klasgenoten hebben nog een minuut stilte gehouden omdat ze het zo erg vonden.

„Hoedjes vind ik leuk, en ik heb ook een paar petten. Zo’n echte hiphoppet en een gewonere van Nike. Mijn stijl is geen stijl: ik draag van alles door elkaar. Ik was een tijdje skater en ik heb nu nog wel van die dikke skateschoenen, maar ik draag ook metalshirts en ook blousejes. Het is net als met muziek, ik luister naar electro en ook naar metal. Na school wil ik naar het conservatorium en gitarist worden, als het lukt.”

Janna Laeven