Film van de dag

Hoe het paradijs ten onder gaat aan hebzucht, in The New World. NW-DF-06055 The New World , August 9, 2004 Photo by Merie Wallace/New Line/newline.wireimage.com Merie Wallace/New Line/newline>

The New World. Losjes op de Pocahontas-mythe gebaseerde film zit vol natuurlyriek. Grotendeels geïnspireerd door de dagboeken van kapitein John Smith, in wiens voice-over en door wiens ogen we het eerste contact met de nieuwe wereld beleven. Smith (Colin Farrell) is een avonturier en idealist die op het moment dat hij in Virginia aan land gaat, droomt van een paradijselijke klassenloze maatschappij. Maar die utopie is geen lang leven beschoren, zoals altijd nemen economische motieven de overhand en wordt het paradijs bezoedeld, met de indianen als slachtoffer. (Terrence Malick, 2005, VS), RTL8, 20.30-23.05u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg