8 redenen om uit te gaan

18-08-2006, DEN HAAG. JAZZ MUZIKANT RIK MOL FOTO BAS CZERWINSKI
18-08-2006, DEN HAAG. JAZZ MUZIKANT RIK MOL FOTO BAS CZERWINSKI

1 festival

After Lowlands Festival

Lisse: De Greef. Vr 27 t/m zo 29 aug. Passe-partout: 10 euro, dagkaarten 5/7/4 euro. www.jcstatic.nl

Tijdens het After Lowlands Festival treden 16 bands op, o.a. The Frankies, Arithmomania, Social Damage, AREA, Sir James, Blackstone en Ravolva. Tussen de optredens door draaien dj’s de hits van Lowlands.

2 sport & cultuur

Dag van de Duinen

Schoorl. Za 13.00-21.00u. www.dagvandeduinen.nl

Tijdens Dag van de Duinen kun je genieten van de natuur, precies een jaar na de eerste grote bosbranden in het gebied rond Schoorl en Groet. Op het programma staan een recreatieloop, een mountainbiketijdrit, een wandeling door het duingebied van Schoorl, een kunstroute en een optreden van zes muziekgroepen.

3 festival

Rock Royale

Nijmegen: Koningsplein. Zo 15.30-22.00u. www.rockroyale.nl

Het Koningsplein staat zondag in het teken van gitaarmuziek met optredens van Black Bottle Riot, Barbarella, Ten Horned Devels, Phoenix Park, Roy Santiago, Thee Hämmer, Taxidermist, Coruroy en Ten Page Pilot.

4 wijnproeverij

Bubbles on the Beach

Zandvoort: Boulevard Barnaart Paal 15. Zo 16.00-20.00u, feest tot 0.00u Prijs: 49,50 euro incl. bbq. www.bubblesonthebeach.nl

Tijdens Bubbles on the Beach zijn meer dan 65 mousserende wijnen te proeven; Cava, Sekt, Prosecco, Crémant, Spumante, Frizzante en mousserende wijnen uit landen als Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika. Na de proeverij volgt een barbecue.

5 festival

Westerpop

Delft: sportterrein Grotius College (achter Delft CS). Vr 27 & za 28 aug Gratis. www.westerpop.nl.

Op de 21ste editie van Westerpop staan o.a. Moss, Laura Jansen, Moke, Triggerfinger, The Asteroids Galaxy Tour en La Caravane Passe.

6 bandcompetitie

POPnl Award 2010

Amsterdam: Melkweg. Za 19.30u. Gratis. www.melkweg.nl

Bij de POPnl Award spelen dertien opkomende bands uit Nederland voor een jury van programmeurs om zoveel mogelijk boekingen binnen te slepen. De band die het meest geboekt wordt, wint en heeft een najaarstour in het vooruitzicht.

7 muziekfeest

Beatstad Heats The Hague

Den Haag: Grote Markt. Vr v.a. 19.00u. Gratis. www.beatstad.nl

Het gratis muziekfeest Beatstad Heats The Hague, dat jaarlijks plaatsvindt op de avond vóór het Beatstad Festival, staat dit jaar in het teken van de funkmuziek. Met Rik Mol, Nate James, F en de 12-koppige funkband Gotcha! Allstars als slotact.

8 feest

8erlijk

Amsterdam: Club 8. Vr 23.00-04.00u. Entree: voor 12 uur gratis, anders 5 euro. www.club-8.nl

8erlijk is de afsluiter van de vakantie in Club 8. Rauwe electro en breakbeat door Yeta en Made in June en om de avond af te sluiten keihard rocken met een dj-set van de Bimbo’s (van Malle Pietje en de Bimbo’s).