4 redenen om tv te kijken

1 Uitmarkt

Opium op de Uitmarkt

Ned. 2, 18.50-19.20u.

Opium trapt met de Uitmarkt af voor het nieuwe culturele seizoen. Cornald Maas kijkt met cabaretière Sara Kroos en een aantal vaste Opium-gezichten vooruit op het komende culturele seizoen. Waar kijken schrijfster Maria Goos en acteur John Buijsman in het bijzonder naar uit?

2 Sport

Studio Sport: Voetbal Supercup: Internazionale - Atlético Madrid

Ned. 3, 20.25-23.00u.

Wedstrijd tussen de winnaar van de Champions League en de winnaar van de Europa League 2009/2010. Het is de traditionele opening van het Europese voetbalseizoen.

3 Avontuur

The New World

RTL 8, 20.30-23.05u.

Kapitein John Smith (Colin Farrell) is een avonturier en idealist die op het moment dat hij in Virginia aan land gaat, droomt van een paradijselijke klassenloze maatschappij. Maar die utopie is geen lang leven beschoren, zoals altijd krijgen economische motieven de overhand en wordt het paradijs bezoedeld, met de indianen als slachtoffers. (Terrence Malick, 2005)

4 Misdaad

To Kill A Mockingbird

Ned. 2, 01.15-03.20u.

Gregory Peck kreeg een Oscar voor zijn vertolking van de rechtschapen advocaat, een weduwnaar met twee kinderen, die een van verkrachting beschuldigde zwarte arbeider verdedigt. De gebeurtenissen worden getoond vanuit de belevingswereld van Scout en Jem, de kinderen van Peck. (Robert Mulligan, 1962).