Ze ligt in het mortuarium en blijkt dood te zijn

Scene uit de film After.Life (2010)

After.Life

Agnieska Wojtowicz-Vosloo. Met: Christina Ricci, Liam Neeson. In: 8 bioscopen.***

After.Life is een aardige variatie op de oeroude menselijke angst om levend te worden begraven. De eeuwig in dit soort lichtelijk bizarre rollen getypecaste Christina Ricci speelt Anna, een lerares met een nogal miezerig bestaan. Ze kan het maar moeilijk verkroppen als ze na een auto-ongeluk bijkomt in een mortuarium en dood blijkt te zijn. „Het is altijd hetzelfde liedje met jullie, doden”, zegt de paranormaal begaafde begrafenisondernemer Eliot (Liam Neeson). Debuterend regisseur Agnieska Wojtowicz-Vosloo probeert met After.Life een film te maken die stijlvoller en subtieler is dan de meeste horrorfilms. Ze wist ook twee hoofdrolspelers te strikken met voldoende charisma om aan de film onderhuidse spanning te geven; vooral Neeson als de sinistere doodgraver, waar mogelijk een steekje aan loszit. Wojtowicz-Vosloo deinst zelfs niet terug voor de suggestie van enige necrofiele erotiek. Het enige probleem: After.Life is niet echt eng en maar soms spannend.

    • Peter de Bruijn