Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Reportages over de inzamelingsactie voor Pakistan die vandaag gehouden wordt. Ned.1, 18.15-18.40u.

Nova/DenHaag vandaag. Over de discussie in de gelederen van het CDA, een vraaggesprek met de Pakistaanse schrijver en journalist Ahmed Rashid en een gesprek met Ann Goldstein van het Stedelijk Museum. Ned.2, 22.15-22.40u.

informatief

Actie voor Pakistan. Rechtstreekse uitzending uit het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Joost Karhof praat met gasten, onder wie Tineke Ceelen, directeur van de Stichting Vluchteling, Frank van Steenbergen van de Wereldbank en de Pakistaanse schrijfster Naema Tahir over de ramp in Pakistan en de hulp die nodig is. Ook wordt stilgestaan bij de scepsis die leeft onder Nederlanders. Sophie Hilbrand praat met mensen die spontaan een gift komen afgeven en met een belteam van bekende Nederlanders.Ned.2, 20.50-21.55u.

The Culture Show. Cultureel magazine. Laatste uitzending vanuit Edinburgh, met onder andere de opera Bliss die op het festival wordt opgevoerd. Verder aandacht voor de grote tentoonstelling met foto’s van Edward Weston, een gesprek met economiegoeroe Joseph Stiglitz en muziek van Eels.BBC 2, 20.00-21.00u.

Die große Show der Naturwunder. Vanavond de bever als architect, en wat de tanden van het beest vermogen. Verder: experimenten met extreme temperaturen, en partnerkeuze bij dier en mens. En Ranga Yogeshwar probeert in Hongarije deel uit te maken van een roedel wolven.ARD, 20.15-21.45u.

E numbers: An Edible Adventure. Eerste deel in serie van drie over chemische toevoegingen aan etenswaren. Stefan Gates onderzoekt waar die chemische stoffen vandaan komen en waarom ze worden toegevoegd. Tot zijn verrassing blijken vele stoffen van natuurlijke oorsprong en gezond te zijn. Deze aflevering gaat over kleurstoffen en wat die voor mogelijke neveneffecten hebben. In een experiment met smaakstof lukt het hem om spruitjes hatende kinderen voor het eerst in jaren weer een bord met deze groenten te laten eten. BBC 2, 21.00-22.00u.

De Gouden Notekraker. Verslag van de uitreiking van de Gouden Notekrakers die afgelopen maandag werden toegekend aan Jon van Eerd en aan Ellen ten Damme.Ned.2, 23.10-0.05u.

documentaire

Terzake: Liefdadigheid moet opbrengen. Over de grote Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart, die na orkaan Katrina zijn infrastructuur van winkels in en om New Orleans gebruikte om de eerste nood te lenigen. Al voordat de orkaan de stad had bereikt stonden tientallen vrachtwagens klaar met noodgoederen. Terwijl de overheid weinig of niets deed om de gevolgen van de ramp te bestrijden, schonk Wal-Mart niet alleen binnen enkele dagen na de ramp 20 miljoen dollar aan de slachtoffers maar stuurde het ook onmiddellijk 100 vrachtwagens met spullen als drinkwater, brandstof en voedsel voor 100.000 maaltijden. Canvas, 20.00-20.45u.

amusement

Themenabend: Schlager lügen nicht. Thema-avond over de bloeitijd van de schlagermuziek: de jaren 50 en 60. Eerst Du bist nicht allein – die Roy Black Story, een documentaire uit ’96 over de zanger. Om 21.55u volgt Heidschi Bum Beidschi – das Goldene Zeitalter des Deutschen Schlagers, over de oorzaken van de populariteit van liedjes die een schijnwereld oproepen.Arte, 20.14-22.50u.

Mistresses. In aflevering 4 gaan de vier vrouwen naar een begrafenis, waar ze knallende ruzie met elkaar krijgen. Pas maanden later ontmoeten ze elkaar weer op Siobhans verjaardagsfeestje.BBC 1, 22.00-23.00u.

Seven Ages of Rock. What the world is waiting for: British Indie Rock. Laatste aflevering, over de Britse indie rock tussen 1980 en 2007. Over The Smiths, The Stone Roses, Suede en de strijd tussen Blur en Oasis. Hoe de populariteit van het genre ten koste ging van de intimiteit en hoe die door groepen als Franz Ferdinand en The Arctic Monkeys werd hervonden. Canvas, 22.15-23.10u.

In therapie. Bij therapeut Paul Westervoort zitten elke donderdag Aya en Michel (Carice van Houten en Frederik Brom) om over hun relatie te praten.Ned.2, 22.40-23.15u.

Cobra tv: Pukkelpop 2010. Interviews en hoogtepunten uit de concerten van grote namen als Placebo, Snow Patrol en Iron Maiden, van nieuwe favorieten als The National, Mumford & Sons en Jónsi, en van jonge en nog onbekende talenten. Canvas, 23.10-1.30u.

sport

Voetbal: KAA Gent - Feyenoord. Rechtstreeks verslag van de terugwedstrijd in de play-offs voor een plek in de Europa League.RTL 7, 19.30-22.15u.