Sport kort

Hockeyploeg speelt benefietduel voor slachtoffers Pakistan

NIEUWEGEIN. De Nederlandse hockeyers spelen op 14 september in Rotterdam een benefietwedstrijd tegen Pakistan voor de slachtoffers van de overstromingen in het Aziatische land. De KNHB stemde onmiddellijk in met het verzoek van de Pakistaanse hockeybond en de ambassade. De opbrengst van het duel gaat naar giro 555. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen roept de hockeybond alle clubs op 1 euro per lid te doneren en zelf actief mee te werken aan de sponsoracties ten behoeve van de vele getroffenen door de watersnoodramp. Directeur Johan Wakkie benadrukte gisteren de verbondenheid die er van oudsher bestaat tussen de Nederlandse en Pakistaanse hockeyers. Op dit moment is Michel van den Heuvel bondscoach van Pakistan. Roelant Oltmans en Hans Jorritsma gingen hem voor. (ANP)

‘Bloedwaarden Franse voetballers verdacht’

PARIJS. Bij het Franse nationale voetbalelftal dat in 1998 in eigen land de wereldtitel behaalde, zijn destijds verdachte bloedwaarden gevonden. Dit onthulde de arts Jean-Pierre Paclet gisteren in de Franse krant Le Parisien. De arts was zelf tussen 2004 en 2008 betrokken bij de ploeg. „Bloedtests brachten bij diverse spelers afwijkingen aan het licht vlak voor het WK”, zegt Paclet. „Je kunt grote argwaan hebben als je kijkt naar de clubs waar de voetballers destijds actief waren. Het was algemeen bekend dat er in die tijd bij Juventus dubieuze praktijken aan de gang waren.” De Franse sterspeler Zinedine Zidane en Didier Deschamps kwamen toen uit voor de Italiaanse club. Paclet benadrukt dat er geen bewijs was voor dopegebruik: „Een hoge hematocrietwaarde betekent niet meteen dat ze epo hebben gebruikt.” (ANP)

Renner Leukemans wint Druivenkoers

OVERIJSE. Björn Leukemans heeft gisteren de vijftigste aflevering van de Druivenkoers in Overijse op zijn naam geschreven. De Belgische wielrenner uit de Nederlandse ploeg van Vacansoleil, die onlangs de toppers Stijn Devolder en Riccardo Ricco aantrok, had na 200 kilometer een kleine voorsprong op zijn Italiaanse ploeggenoot Marco Marcato. De Belg Preben van Hecke eindigde als derde. De drie waren op 25 kilometer van de streep weggereden uit een kopgroep van tien. Johnny Hoogerland, eveneens teamgenoot van Leukemans, eindigde op ruim anderhalve minuut als vierde. (ANP)