Palyama en Yao Jie door

Badmintonner Dicky Palyama heeft zonder problemen de laatste zestien bereikt van de wereldkampioenschappen in Parijs. De 32-jarige Nederlander versloeg gisteren in de tweede ronde de Israëliër Misha Zilberman met 21-9 en 21-13. De partij duurde nog geen half uur. Palyama stuit in de volgende ronde op de Japanner Kazushi Yamada, die de als zestiende geplaatste Maleisiër Choong Hann Wong in drie games versloeg: 17-21, 21-16 en 21-18.

Bij de vrouwen drong Yao Jie eveneens door tot de achtste finales. De Nederlandse was in de tweede ronde met 21-13, 16-21 en 21-15 te sterk voor Kristina Ludikova uit Tsjechië. Jie had veel moeite met Ludikova, die 45 plaatsen lager staat op de wereldranglijst. Tot in de beslissende game ging het gelijk op tussen beide vrouwen. Pas in de slotfase liep Jie uit en pakte de game met 21-15. In de strijd om een plaats in de kwartfinales krijgt Jie te maken met de als zesde geplaatste Chinese Wang Shixian, die met 21-15 en 21-7 de Thaise Salakjit Ponsana versloeg. (ANP)