op nrcnext.nl

Scene uit de film The Social Network

Film over begin Facebook

Leveren websites en zoekmachines spannende films op? We weten het spoedig: David Finchers (Se7en, Fight Club) nieuwe film The Social Network gaat over de geboorte van Facebook. De film is gebaseerd op het boek The Accidental Billionaires. The Founding of Facebook, A Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal. In een notendop: Harvard-nerds zien hun datingsite voor studenten exploderen tot wereldwijd fenomeen, worden in een mum van tijd miljardair en verliezen hun onschuld in decadente cocaïne-orgieën en de kille zakenwereld. De film draait vanaf 28 oktober in Nederland.

Turkije wel of geen EU-lid?

Wat moeten we nu met Turkije? Groot-Brittannië roept dat het land snel lid moet kunnen worden van de Europese Unie en dat er maar eens een einde moet komen aan die antimoslimgevoelens. Maar Frankrijk en Duitsland houden de boot af. En ondertussen keert Turkije zich daar steeds meer van af. We kunnen het probleem niet langer voor ons uit schuiven. Gideon Rachman, buitenlandblogger van de Financial Times, heeft een compromisvoorstel.