Kort nieuws voorpagina

ABN Amro diep in rode cijfers door fusie met Fortis

Amsterdam, 26 aug. Staatsbank ABN Amro heeft in de eerste helft van 2010 een verlies geleden van 968 miljoen euro. De schade werd vooral veroorzaakt door de kosten van het samenvoegen van ABN Amro en Fortis Nederland. Dat de nieuwe fusiebank een verlies zou boeken was verwacht. Pagina 13

VN: overval Congo werd niet gemeld

New York, 26 aug. Vredesmilitairen in Congo hebben niet kunnen ingrijpen bij een recente massaverkrachting door militanten omdat de bewoners van het getroffen gebied niet vertelden wat er gebeurde. Dat heeft de speciale vertegenwoordiger van de Verenigde Naties in Congo gezegd. Pagina 4

‘Pensioenwaarde anders berekenen’

Rotterdam, 26 aug. Nederland moet de waarde van pensioenfondsen laten bepalen door internationaal gebruikelijke normen en niet door dagelijks fluctuerende renten. Dat schrijven Willem Vermeend (PvdA) en Robin Linschoten (VVD), die als staatssecretaris in het paarse kabinet verantwoordelijk waren voor een vaste rekenrente om pensioenfondsen te waarderen, vandaag in deze krant. Pagina 7

Ambtenaren: kleinere overheid

Rotterdam, 26 aug. Ambtenaren vinden zelf dat ze met te veel zijn. Als ze efficiënter gaan werken, kan de overheid met minder personeel toe. Dat blijkt uit een enquête van AbvaKabo FNV, de grootste ambtenarenbond. Ruim 90 procent van de ondervraagden signaleert een overmaat aan bureaucratie in het werk. Pagina 3

Wetten Neurenberg naar archief VS

ROTTERDAM, 26 aug. De officiële door Hitler ondertekende Neurenberger Rassenwetten zijn woensdag overgedragen aan het Nationaal Archief in de VS. De wetten werden in 1935 in nazi-Duitsland aangenomen en maakten de weg vrij voor de Holocaust. Pagina 5

Montignac dood

Rotterdam, 26 aug. De Franse dieetgoeroe Michel Montignac is zondag op 66-jarige leeftijd overleden. Hij is donderdag begraven. Het dieet van Montignac was vooral in de jaren tachtig en negentig zeer populair. Op het hoogtepunt van zijn faam volgden in Nederland meer dan 700.000 mensen zijn eetregels. Pagina 8

Ajax is door

Amsterdam, 26 aug. Ajax heeft zich gisteravond geplaatst voor de Champions League, na een zege op Dinamo Kiev. Pagina 11