Kort nieuws Sport

Willem II loopt transferinkomsten van AZ mis

TILBURG, 26 aug. Willem II ontvangt niets uit het transfergeld dat is betaald voor de oud-spelers Moussa Dembélé en Mounir El Hamdaoui. AZ heeft beide spelers verkocht onder de prijs die de club uit Alkmaar destijds aan Willem II heeft betaald en daarom komt in Tilburg alleen een kleine opleidingsvergoeding terecht. Interim-directeur Paul Bottelier van Willem II heeft dat gisteren gezegd. De noodlijdende Tilburgse club hoopte een deel van de 2,4 miljoen euro schuld weg te poetsen met inkomsten uit de transfers van de voormalig sterspelers. „Maar AZ houdt kennelijk uitverkoop en dat betekent voor ons weer een zeer grote tegenvaller”, zei Bottelier. De opleidingsvergoeding komt neer op ongeveer 40.000 euro. (ANP)

Zware berisping turner Dragulescu

LAUSANNE, 26 aug. De Roemeense turner Marian Dragulescu (29) heeft van de internationale gymnastiekfederatie FIG een zware berisping gekregen omdat hij zich niet aan de dopingreglementen heeft gehouden. Dragulescu stopte na de voor hem teleurstellend verlopen Olympische Spelen in Peking (2008), maar maakte vorig jaar zijn rentree met wereldtitels op sprong en vloer in Londen. De FIG liet gisteren weten dat Dragulescu zich niet aan de regels heeft gehouden toen hij zijn rentree maakte. De Roemeense bond had zijn terugkeer niet gemeld, zodat de internationale federatie geen dopingcontroles buiten de wedstrijden om kon uitvoeren. Daarnaast liet Dragulescu, goed voor in totaal negen wereldtitels, dit jaar diverse keren na formulieren in te vullen over zijn verblijfplaats. Als de Roemeen zich de komende tijd weer niet aan de regels houdt, wacht hem een schorsing van een tot twee jaar. (ANP)

Dwyer herenigd met Bloemendaal

Door een onzer redacteuren.

BLOEMENDAAL, 26 aug. De Australische tophockeyer Jamie Dwyer speelt komend seizoen opnieuw voor Bloemendaal. Zijn overgang naar de Duitse club Mannheim gaat niet door, zo meldde Bloemendaal vanmorgen. De 31-jarige Dwyer, al drie keer uitgeroepen tot beste hockeyer van de wereld, nam afgelopen zomer afscheid van de landskampioen. In het Duitse reglement staat dat een speler niet kan uitkomen voor een Duitse ploeg als hij na 1 augustus uitkomt voor een buitenlandse ploeg. Dwyer speelde afgelopen maand in Australië en is daardoor niet speelgerechtigd in Duitsland.

Palyama en Yao Jie verder op WK

PARIJS, 26 aug. Zonder problemen heeft badmintonner Dicky Palyama de laatste zestien van de wereldkampioenschappen in Parijs bereikt. De 32-jarige Nederlander versloeg gisteren in de Franse hoofdstad de Israëliër Misha Zilberman met 21-9 en 21-13. Ook Yao Jie is gisteren doorgedrongen tot de achtste finales bij de wereldkampioenschappen badminton in Parijs. Ze was in de tweede ronde met 21-13, 16-21 en 21-15 te sterk voor Kristina Ludikova uit Tsjechië. (ANP)

Hockeyers spelen benefietwedstrijd

NIEUWEGEIN, 26 aug. De Nederlandse hockeyers spelen op 14 september in Rotterdam een benefietwedstrijd tegen Pakistan voor de slachtoffers van de overstromingen in het Aziatische land. De KNHB stemde onmiddellijk in met het verzoek van de Pakistaanse hockeybond en de ambassade. De opbrengst van het duel gaat naar giro 555. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen roept de hockeybond alle clubs op 1 euro per lid te doneren en zelf actief mee te werken aan de sponsoracties ten behoeve van de vele getroffenen door de watersnoodramp. (ANP)

Tennis: De Bakker verslaat ook Mayer

NEW HAVEN, 26 aug. Thiemo de Bakker heeft gisteren de kwartfinales bereikt van het tennistoernooi van New Haven. De als twaalfde geplaatste Nederlander won in drie sets van de iets hoger aangeslagen Duitser Florian Mayer. Hij verloor de eerste set in de tiebreak, maar won de volgende twee sets: 6-7, 6-1 en 7-5. In de kwartfinale staat De Bakker tegenover Evgeni Korolev. (ANP)

Zilver voor zeilster Van der Vaart

SINGAPORE, 26 aug. Zeilster Daphne van der Vaart won gisteren bij de Jeugd Olympische Spelen in Singapore zilver. Ze steeg in de slotrace van de Byte-CII klasse van de derde naar de tweede plaats. Het is de vierde medaille voor de Nederlandse ploeg. (ANP)