Kort nieuws Economie

TenCate verwacht verdere groei

Almelo, 26 aug. Producent van technisch textiel TenCate verwacht in de tweede helft van 2010 verdere groei en gaat mogelijk op overnamepad. Dat meldde de onderneming vandaag bij de presentatie van de cijfers over het eerste half jaar. Het bedrijf wist de nettowinst bijna te verdubbelen tot 19,6 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam 5 procent hoger uit op 454,6 miljoen euro. Het operationeel resultaat bedroeg 38,2 miljoen euro, waarvan het grootste deel in het tweede kwartaal werd geboekt. (ANP)

Roto Smeets blijft verlies lijden

Hilversum, 26 aug. Drukkerij Roto Smeets Groep (RSG) heeft in de eerste helft van 2010 opnieuw verlies geleden. Het bedrijf verwerkte circa 4 procent minder papier dan een jaar eerder en ziet nog geen herstel in de markt, zo meldde het vandaag. Roto Smeets zag de omzet in de eerste zes maanden met bijna 25 miljoen euro dalen tot 161,8 miljoen euro. Mede dankzij een reorganisatie liep het nettoverlies terug van 9,2 miljoen euro tot 5,3 miljoen euro. De personeelskosten van RSG waren door de herstructurering 11 procent lager dan in de eerste helft van 2009. (ANP)

Unit4 verhoogt winstverwachting

Sliedrecht, 26 aug. Softwarebedrijf Unit4 verhoogt de winstverwachting voor dit jaar dankzij onder meer sterke groei in de licentieverkopen. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Het bedrijf zag de omzet in het eerste half jaar met 7 procent stijgen tot 199,3 miljoen euro. De licentieomzet, belangrijk voor de toekomstige inkomsten, steeg met 18 procent tot 29,8 miljoen euro. De nettowinst nam met 31 procent toe tot 13,9 miljoen euro. Voor heel 2010 rekent het bedrijf op een bedrijfsresultaat van 82 tot 85 miljoen euro. (ANP)