Komkommernieuws

Boer Frans mag ook niet meer blussen bij plaatselijke korps

AMSTERDAM. Frans, bekend van Boer zoekt vrouw, krijgt klap op klap. Op zijn ouderlijke boerderij kwam een familievete tot uitbarsting, waarna de politie hem een huisverbod oplegde. En gisteren werd hij ook nog als lid van het plaatselijke brandweerkorps op non-actief gesteld. Wat zich precies heeft afgespeeld op het erf van de melkveehouderij aan de rand van De Lutte, is onduidelijk. Vaststaat in ieder geval dat de vlam behoorlijk in de pan is geslagen; vader en zoon hebben gevochten. „Frans hebben we sindsdien niet meer gezien. Inge, zijn vriendin, is wel thuis”, weten buurtbewoners. (de Telegraaf)

Lindsay Lohan vrij

AMSTERDAM. Lindsay Lohan heeft na drie weken de afkickkliniek verlaten. De 24-jarige actrice staat nog wel verplicht onder behandeling, maar mag elke nacht thuis slapen. Lindsay kreeg eerder van de rechter te horen dat ze drie maanden in het UCLA Neuropsychiatric Hospital moest verblijven. De blondine mag de behandeling echter uitzitten als ‘externe patiënt’. Een flinke meevaller voor La Lohan. Haar celstraf van drie maanden hoefde ze ook niet volledig uit te zitten. Na dertien dagen werd ze naar de kliniek gestuurd. (de Telegraaf)

Boete 2.246 euro voor pseudohartaanval

SNEEK. Een 48-jarige inwoner uit Sneek moet een schadevergoeding van 2.246 euro betalen aan hulpdiensten, omdat hij ze begin deze maand voor het lapje hield. Dat maakte de politie Friesland gisteren bekend. De man was ’s nachts op het Starteiland in het Sneekermeer en kon niet naar het vasteland komen omdat er geen veerpontjes meer voeren. Door een hartaanval te simuleren kreeg hij het voor elkaar dat hij op een brancard naar de overkant werd gebracht. De zogenaamde hartpatiënt sprong van de brancard, bedankte het ambulancepersoneel en maakte zich uit de voeten. (ANP)

Dieven laten een sekstape achter

Elma. Twee mensen die verdacht worden van inbraak blijken zichzelf gefilmd te hebben met een gestolen camera. De dieven bedreven de liefde en maakten hier opnames van. Het koppel werd betrapt door een buurman, die de brievenbus kwam leeghalen van het huis waar de inbrekers waren binnengedrongen. De nietsvermoedende man zag het koppel op de grond rollebollen. Toen de twee zich betrapt wisten, vluchtten ze weg – naakt. De inbrekers hadden echter een camera laten liggen waarmee ze hun seksuele handelingen gefilmd hadden. De camera bleek uit een ander huis te zijn gestolen. De politie bekeek de beelden en herkende de dieven van eerdere feiten. De 39-jarige vrouw is inmiddels opgepakt. Haar 31-jarige compagnon is nog voortvluchtig. (AD)

Crocodile Dundee mag Australië niet uit

SYDNEY. De Australische acteur Paul Hogan, beter bekend als Crocodile Dundee, mag van de belastingdienst Australië niet verlaten voordat hij een vermeende schuld van meerdere miljoenen dollars heeft betaald. Dat heeft zijn advocaat Andrew Robinson gisteren bekendgemaakt. De belastingdienst legde Hogan vorige week vrijdag een vertrekverbod op, nadat Hogan was teruggekeerd naar Australië voor de begrafenis van zijn 101 jaar oude moeder. De 70-jarige Hogan spreekt de beschuldigingen tegen. (ANP, Reuters)