Koel en nat

Naast wisselvallig is het de komende vier dagen koel met middagtemperaturen die niet boven 19 graden uitkomen, terwijl 20 tot 21 graden gebruikelijk is.

Vanavond en vannacht blijft het regenen. Het koelt vannacht af tot rond 14 graden. Op vrij grote schaal kan vannacht, met de regen van vandaag meegerekend, rond 70 millimeter water worden gemeten. Het neerslagrecord van augustus blijft echter op naam staan van Voorthuizen, waar op 3 augustus 1948 binnen 24 uur tijd 208 millimeter regen viel.

Morgen trekt de regenzone traag naar België en Duitsland weg. Dit heeft voor de noordwestelijke helft van het land geleidelijk droog weer en opklaringen tot gevolg. In het zuidoosten van het land blijft het echter nog een groot deel van de dag regenachtig. De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is matig, aan de kust vrij krachtig, kracht 5. Daarmee wordt frisse lucht aangevoerd: de maximumtemperatuur komt op 16 tot 18 graden uit.

Ook het weekend verloopt koel, met middagtemperaturen rond 16 graden. Zaterdag vallen enkele buien, afgewisseld door perioden met zon. Zondag wordt veel bewolking met buiige regen verwacht. De wind is westelijk en matig tot vrij krachtig, maar zondag iets sterker. Maandag verandert er weinig, maar op dinsdag gaat een hogedrukgebied vanuit het westen verbetering brengen.