6 redenen om uit te gaan

1 theater

Noorderzon: Gisèle Vienne - This is how you will disappear

Groningen: De Oosterpoort. Tijd: 20.30u. Kaarten: 12,50 euro. www.noorderzon.nl

In de nieuwe voorstelling van de Franse theatermaakster Gisèle Vienne gaan een trainer, een jonge atlete en een jonge rockster in een decor van bomen de confrontatie aan met elkaar, met het bos, maar ook met begrippen als schoonheid, harmonie, verval en de dood.

2 openluchttheater

BosLab: 3 x 30

Amsterdamse Bos: BosTheater. T/m 4 sept (beh. ma) 21.30u. Entree: 10/12,50 euro. www.bostheater.nl

Onder de titel ‘3 x 30’ brengen jonge theatermakers een programma met drie korte voorstellingen: het theatrale beeldconcert Ceci n’est pas jazz door Thomas Spijkerman en Wilko Sterke, de mimevoorstelling I Was Here van Paméla Menzo en Anne van Dorp en een bewerking van Shakespeares Much Ado About Nothing door Karina Kroft.

3 openluchtconcert

Noord Nederlands Orkest

Leeuwarden: Oldehoofsterkerkhof. Tijd: 21.00u. Gratis. www.nno.nu

Het Noord Nederlands Orkest trakteert na de vakantie traditiegetrouw op gratis openluchtconcerten. Vanavond onder meer het Bandoneonconcert van Piazzolla, gespeeld door Carel Kraayenhof, en werken van Márquez, Ginastera en Bernstein.

4 expositie

SummerNest

Den Haag: Nest. T/m 4 sept, do-za 11.00-17.00u. www.nestruimte.nl

SummerNest is een jaarlijkse groepstentoonstelling voor alle ontwerpers, beeldend- en podiumkunstenaars die werken in de DCR. De DCR is gevestigd in een voormalige elektriciteitsfabriek, waar culturele organisaties Nest, Studio Loos, Zeebelt en Danslab zijn gevestigd.

5 festival

O.T. Zomerfestival

Rotterdam: O.T. Theater. Van 26 aug t/m 4 sept. www.ot-rotterdam.nl

O.T. Theater opent het seizoen met een tiendaags festival voor jong en oud. Naast theater en performances staan muziek, acts en interviews op het programma. Speciale gasten: Szymborska!, Orkater/ The Sadists, Benjamin Verdonck en Plan-D/ Andreas Denk. Het festival opent met een concert van De Kift (22.15 uur).

6 openluchtconcert

Klassiek aan de Plas

Rotterdam: Kralingse Plas, voor restaurant De Schone Lei. Tijd: 20.30u. Gratis. www.klassiekaandeplas.nl

Professionele musici en jong talent geven een klassiek concert op een ponton aan de Kralingse Plas. Te horen zijn onder meer een uitvoering van Adios Nonino van Astor Piazzolla en een ritmische versie van de Bolero van Ravel.