Veel regen

Tot nu toe is er deze maand al veel regen gevallen. Gemiddeld valt er in augustus zo’n 65 millimeter maar op sommige plaatsen is al ruim de dubbele hoeveelheid gevallen.

Na een korte adempauze met vandaag minder wind en slechts een enkele bui gaat het vanaf vanavond op steeds meer plaatsen regenen. De storing die hier verantwoordelijk voor is, blijft ook vannacht en morgen boven ons land, waardoor het op veel plaatsen erg nat wordt. Vooral in het midden en zuiden van het land kan lokaal 30 tot 60 millimeter neerslag worden afgetapt. Dat zijn 3 tot 6 emmers water per vierkante meter.

Na een regenachtige nacht met minima rond 14 graden wordt het morgen, ondanks het gebrek aan zon, toch nog 21 tot 24 graden in de zuidelijke provincies. Daar wakkert de naar zuidwest draaiende wind weer aan. In het noorden is het met een oostelijke wind en 18 tot 20 graden wat minder warm maar waarschijnlijk ook minder nat.

Vrijdag valt er met name in het midden en zuiden van het land nog een flinke portie regen. Met een naar west tot noordwest draaiende wind wordt het slechts 17 tot 19 graden. Ook in het weekeinde blijft de wind uit die richting waaien en wordt het niet veel warmer dan 18 graden. Ook valt verspreid over het land nog een aantal buien. Er is echter ook wat meer ruimte voor de zon.