Sport kort

Aissati komt, maar Sturing en Velthuizen vertrekken bij Vitesse

ARNHEM. Vitesse heeft met Ajax overeenstemming bereikt over de huur van Ismaïl Aissati. De Arnhemse club huurt de aanvallende middenvelder voor een jaar en heeft tevens een eenzijdige optie tot koop bedongen. Doelman Piet Velthuizen stapt definitief over van Vitesse naar het Spaanse Hercules. De club die vorige week werd overgenomen door de Georgiër Mareb Jordania bevestigde gisteren het vertrek van de keeper uit Arnhem. Zijn mogelijke opvolger Matej Delac stond al op het trainingsveld. Delac, een achttienjarige Kroaat, moet in de slag met Eloy Room. Vitesse huurt Delac van Chelsea en heeft een optie tot koop bedongen. Gistermiddag zijn Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic van dezelfde Londense club gepresenteerd. Verder vertrekt Edward Sturing bij Vitesse na 21 jaar. Hij was speler en trainer bij de club maar raakte op een zijspoor na het aantreden van trainer Theo Bos. (ANP)

Tennisbond adviseert Thung als voorzitter

AMERSFOORT. Het bondsbestuur van de tennisbond KNLTB draagt Rolf Thung voor als nieuwe voorzitter. Hij moet Karin Bijsterveld opvolgen, die op 9 december de maximale benoemingstermijn van 10 jaar heeft bereikt. Thung speelde van 1974 tot en met 1979 voor het Nederlandse Davis-Cupteam en behaalde diverse nationale titels in het enkel- en dubbelspel. Zijn hoogste plaats op de wereldranglijst was 86ste. De ledenraad van de KNLTB neemt in zijn vergadering van 9 december een besluit over de benoeming. (ANP)

Hockeysters winnengoud bij Jeugdspelen

SINGAPORE. De Nederlandse hockeymeisjes hebben tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Singapore goud veroverd. De ploeg versloeg in de finale Argentinië met 2-1. Nederland kwam op een 1-0-achterstand, maar maakte na rust gelijk dankzij een benutte strafcorner van Lieke van Wijk. In de verlenging was de hockeyster uit Udenhout wederom trefzeker via een strafcorner, waardoor Oranje de overwinning pakte.(ANP)

Palyama ronde verder op WK badminton

PARIJS. Dicky Palyama is gisteren doorgedrongen tot de tweede ronde van de wereldkampioenschappen badminton in Parijs. In zijn eerste partij won de Nederlandse speler met 21-16 en 21-15 van de Fransman Brice Leverdez. Palyama speelt in de tweede ronde tegen de Israëliër Misha Zilberman. Dave Khodabux en Samantha Barning werden uitgeschakeld in het gemengd dubbel. Ze verloren van het Bulgaarse duo Stilian Makarski en Diana Dimova. (ANP)

Liverpool ziet af van PSV’er Ola Toivonen

EINDHOVEN. De kans is groot dat Ola Toivonen bij PSV blijft voetballen. Liverpool, dat interesse had in de Zweedse schaduwspits, heeft de Eindhovenaren laten weten af te zien van een transfer. De Engelse club respecteert het standpunt van PSV, dat Toivonen deze transferperiode niet wil verkopen. (ANP)