Overige films

Casanova (Lasse Hallström, 2005, VS). Heath Ledger loopt rond als een paspop met pofbroek en pruik in deze door Disney geproduceerde, seksloze film over legendarische rokkenjager. Zijn Casanova is keurig verliefd op een slimme meid (Sienna Miller) en doet met 21ste-eeuwse hardnekkigheid zijn best om haar voor eeuwig voor zich te winnen. Het is van een tuttigheid die bijna niet te geloven is. Maar het 18de-eeuws Venetië is in volle glorie te zien. Ook met Jeremy Irons, Oliver Platt. Net5, 20.30-22.50u.

Coming to America (John Landis, 1988, VS). Eddie Murphy speelt hoofdrol en, onherkenbaar, vier bijrollen in routineuze komedie over Afrikaanse kroonprins die, incognito tussen de armen van New York, een vrouw zoekt. Versleten sprookjesclichés. Ook met Arsenio Hall, James Earl Jones. SBS6, 20.30-22.55u.

Bordertown (Gregory Nava, 2006, VS). Jennifer Lopez is de ster van staaltje glamouractivisme inzake het grote aantal vrouwen dat sinds 1993 verkracht en vermoord wordt in het Mexicaans-Amerikaanse grensgebied. Allemaal maquiladoras, jonge vrouwen die voor hongerloontjes werkzaam waren in de grote Amerikaanse fabrieken die in Ciudad Juárez en omstreken zijn gebouwd. Ook met Antonio Banderas, Martin Sheen. RTL8, 20.30-22.40u.