Nederland kort

Enige wethouder van Trots stapt uit college van Den Helder

DEN HELDER. Wethouder Paul Walgering van Trots op Nederland is uit het college van burgemeester en wethouders in Den Helder gestapt. Dat heeft de gemeente gisteren bekendgemaakt. Den Helder was de enige gemeente waar de partij van Rita Verdonk in het college zat. Walgering is naar eigen zeggen opgestapt wegens de verstoorde relatie met de gemeentefractie van zijn partij. Fractievoorzitter Dannie Emmelkamp kon nog niet zeggen of Trots op Nederland een nieuwe wethouder naar voren schuift. Hij wil eerst overleggen met zijn partijgenoten. De gemeente liet weten dat het college volledig vertrouwen had in het functioneren van de wethouder. Walgering was actief als wethouder financiën en deed eerder ervaring op als wethouder namens de lokale partij Gemeentebelangen in de Noord-Hollandse gemeente Zeevang. Behalve Trots op Nederland maken VVD, CDA en D66 deel uit van de coalitie in Den Helder. De partij van Verdonk bezet vijf zetels in de Helderse raad. (ANP)

Stichting werkt aan code reclamefilter

Amsterdam. De Stichting Postfilter werkt samen met brancheorganisaties aan een code waarin bedrijven beloven klanten geen ongevraagd geadresseerd reclamedrukwerk meer te sturen als die dat hebben aangegeven. Wanneer bedrijven zich niet aan deze code houden, kunnen consumenten een klacht indienen bij de afzender. Als het antwoord volgens de consument onbevredigend is, kan de klant een klacht indienen bij de Stichting Reclame Code. De code moet komend najaar worden gepresenteerd. (ANP)

Dak van verkeerde school gestript

HEERLEN. Bouwvakkers hebben tijdens de vakantie in Heerlen het dak gestript van basisschool De Piramide. Het verkeerde dak, want zij hadden het dak van de naastgelegen basisschool De Schacht in de Zuid-Limburgse stad moeten slopen. Scholenkoepel Movare heeft de dakdekker aansprakelijk gesteld. (ANP)