Kort nieuws Sport

Champions League zonder Anderlecht, Sevilla en Salzburg

Tel Aviv, 25 aug. Red Bull Salzburg, de ploeg van trainer Huub Stevens, is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. De kampioen van Oostenrijk kwam gisteren in de return van de kwalificatieronde tegen Hapoel Tel Aviv niet verder dan 1-1. De Israëliërs hadden in Salzburg met 3-2 gewonnen. Het Portugese Sporting Braga zorgde voor een stunt door Sevilla uit te schakelen. Braga won in Spanje met 4-3. Voor eigen publiek had Braga al met 1-0 gewonnen. Werder Bremen plaatste zich op de valreep voor het hoofdtoernooi. In de returnwedstrijd tegen Sampdoria kwam de Duitse ploeg, die thuis met 3-1 had gewonnen, met 3-0 achter. In blessuretijd dwong Bremen dankzij een treffer van oud-Ajacied Markus Rosenberg een verlenging af. Claudio Pizarro forceerde in de extra tijd de beslissing: 3-2. Ook Partizan Belgrado gaat naar de Champions League. Na twee keer 2-2 tegen Anderlecht, moesten strafschoppen in Brussel de beslissing brengen. De Serviërs wonnen. (ANP)

Toekomst MVV blijft onzeker

Door onze correspondent

Maastricht, 25 aug. Het beoogde nieuwe bestuur van MVV wil voor 1 september een jaarrekening met accountantsverklaring van het oude bestuur. Als dat niet gebeurt, weigert het de taken over te nemen en gaat de club alsnog failliet. „Wij willen niet blijven aanhobbelen”, zegt beoogd voorzitter Paul Rinkens. Hij vreest bovendien nieuwe punten in mindering van de KNVB als zaken niet snel op orde raken. De gemeente Maastricht kocht dit voorjaar voor 1,8 miljoen euro stadion De Geusselt en schold een achtergestelde lening ter waarde van 1,7 miljoen euro kwijt. Voorwaarde was dat zittende bestuursleden hun handen van MVV zouden aftrekken.

Hockey: goud bij de Jeugdspelen

SINGAPORE, 25 aug. De Nederlandse hockeymeisjes hebben tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Singapore goud veroverd. De ploeg versloeg in de finale Argentinië met 2-1. (ANP)