Kort nieuws Economie

Ageas overtreft verwachtingen

Brussel, 25 aug. De Belgische verzekeraar Ageas, voorheen bekend als Fortis, heeft een nettowinst behaald over de eerste helft van het jaar van 455 miljoen euro, vergeleken met een winst van 314 miljoen euro in het tweede half jaar van 2009. Dat heeft Ageas vandaag bekendgemaakt. Het resultaat is ruim boven de verwachtingen van analisten. Zij gingen gemiddeld uit van een nettowinst van 261 miljoen euro. De winst over de afgelopen periode werd onder meer gestuwd door een eenmalige belastingmeevaller. De premie-inkomsten uit nieuwe verzekeringen namen met 22 procent toe tot 9,6 miljard euro. (ANP)

B&O voorziet een lagere omzet

Kopenhagen, 25 aug. De Deense producent van luxetelevisies en audiosystemen Bang & Olufsen (B&O) verwacht dat de omzet in het huidige eerste kwartaal van het gebroken boekjaar afneemt ten opzichte van het vierde kwartaal. In de afgelopen periode wist het concern wel weer zwarte cijfers te schrijven. De operationele winst kwam in het vierde kwartaal uit op 28,2 miljoen kroon (3,7 miljoen euro), vergeleken met een verlies van 107 miljoen kroon in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet klom met 26 procent tot 779 miljoen kroon. (ANP)

Burger King boekt lagere omzet

New York, 25 aug. De Amerikaanse hamburgerketen Burger King heeft de winst in het afgelopen kwartaal zien afnemen door een lagere omzet bij de restaurants wereldwijd en ongunstige wisselkoersen. Het concern verwacht voorlopig geen verbetering. Het Whopperhuis behaalde een nettowinst in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar van 49 miljoen dollar (38 miljoen euro), ten opzichte van 58,9 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde met 1 procent tot 623 miljoen dollar. (ANP)