Komkommernieuws

Boer Frans uit huis gezet om ruzie met zijn vader

AMSTERDAM. Boer Frans is van zijn erf gezet. De boer, bekend van het programma Boer Zoekt Vrouw, werd door de politie aangehouden nadat een ruzie tussen hem en zijn vader uit de hand dreigde te lopen. Frans moet nu tien dagen afkoelen voordat hij de boerderij in het Twentse dorpje De Lutte weer in mag. Een dorpsgenoot weet te vertellen dat Frans de laatste tijd veel in de clinch ligt met zijn vader, die ook in de boerderij woont. Frans zou al een tijdje overspannen reageren. „Kennelijk is zondagavond de bom bij hem gebarsten.” De strubbelingen tussen vader en zoon zouden vooral het gevolg zijn van het publieke leven dat Frans na het tv-programma leidt. Frans zoekt regelmatig de publiciteit op en nam zelfs een plaatje op. Zijn vader zou daar een hekel aan hebben en vindt dat een boer vooral op zijn land moet werken. De politie wil om redenen van privacy geen details over de zaak bekendmaken. (ad.nl)

Zangeres Dewi toch in Playboy

AMSTERDAM. Tijdschrift Playboy brengt alsnog de fotoshoot van zangeres Dewi Pechler. De publicatie ging eerder dit jaar niet door omdat het materiaal vroegtijdig was uitgelekt. De beelden waren toen gestolen uit de computer van Pechler. Het politieonderzoek leverde echter geen dader op. De voormalige Idols-finaliste en het mannenblad hebben besloten toch over te gaan tot publicatie. Ook zullen er foto’s en videobeelden op Playboy.nl te zien zijn. Dewi Pechler zal de fotoshoot op donderdag 9 september gaan presenteren. (nu.nl)

Brok

‘wc-eend-ijs’ vernielt autoruit

ZWOLLE. Een brokstuk van 3 kilo ijs, dat uit de lucht kwam vallen, heeft in Zwolle de voorruit van een auto verpulverd. Sterrenkundige Theo Jurriëns van de Rijksuniversiteit Groningen stelde dat de brok vermoedelijk afkomstig is van een vliegtuig. „Het gaat hier om zogeheten wc-eend-ijs”, stelt Jurriëns. „Daarover is weinig twijfel.” Regionaal dagblad De Stentor meldde gisteren dat het slachtoffer een groot en blauw blok ijs op zijn geparkeerde autoruit aantrof. Jurriëns suggereert dat er vermoedelijk een lek is geweest in de rubberen afdichting van de spoeltank van een verkeersvliegtuig dat overvloog. „Dat lekkende water wordt ijs en groeit tot een klomp die afbreekt zodra het vliegtuig gaat landen.” (ANP)

Inbreker neemt krant aan van bezorger

TILBURG. Een krantenbezorger is gistermorgen aan de Tilburgse Renkumlaan met een inbreker geconfronteerd. Hij wilde een krant door de brievenbus doen, maar zag dat de voordeur openstond. Daar stond een persoon met bivakmuts op en handschoenen aan, die de krant aanpakte. Het slot van de deur was geforceerd. De politie heeft tevergeefs gezocht naar de dader. (De Telegraaf)

Miss Mexico verkozen tot Miss Universe

Las Vegas. In Las Vegas is de 22-jarige Miss Mexico Jimena Navarrete verkozen tot Miss Universe 2010. Ze won van 82 tegenkandidates. Miss Nederland Desirée van den Berg wist de finale niet te bereiken. (ad.nl)