Koffie, ijs en stappen

Een bezoekje aan het dakterras van de Entretanto Bar op de bovenste verdieping van Hotel do Chiado is zeker de moeite waard, vindt Mario Fernandes, freelancejournalist. „Dit dakterras heeft het beste uitzicht over de stad. In de zomer kun je er genieten van een verkoelend drankje. En ook wanneer het kouder is kun je er terecht.” Een andere aanrader is volgens Fernandes het Portas do Sol-terras, op een van de uitkijkpunten van de stad, met uitzicht op het oude Lissabon.

„Vreemd genoeg gebeurt er in Lissabon ’s avonds meer dan overdag.” Lissabon heeft een grote jazz-scene. Een goeie plek om die te ervaren is volgens Fernandes de OndaJazzbar. In de zomermaanden zijn er in Lissabon veel gratis openluchtconcerten, vooral in augustus.

Wil je genieten van een zonsondergang boven de rivier? Dan raadt Fernandes je aan naar de K Urban Beach te gaan. „Je kunt er eten, maar ook met een cocktail genieten van het strandgevoel midden in de stad.”

Koffie is sterk en goed in Lissabon. „Overal waar je loopt ruik je verse koffie.” Fernandes raadt aan naar Café A Brasileira in de wijk Chiado te gaan. Meer zin in iets zoets? De ijsrecepten van Santini zijn al zestig jaar beroemd in Portugal, maar in Lissabon is de ijswinkel pas geopend.

Decadent stappen kun je in Lux, dat deels in handen is van Hollywoodster John Malkovich. Naar de club Incognito is het even zoeken. De naam staat niet op de deur en je moet aanbellen om binnen te komen, daarom het adres: Rua dos Polais de São Bento, 37, Bairro Alto. Je kunt er terecht voor de wat meer alternatieve klanken: indie, altpop en techno.

Jazz: ondajazz.com

Decadent stappen: luxfragil.com

Alternatief: incognitobar.com