Kamer wil info over pensioenen

Er moet duidelijkheid komen welke veertien pensioenfondsen mogelijk moeten korten op hun pensioenuitkeringen. Dat eiste een Kamermeerderheid gisteren van demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken, CDA). Volgens VVD, PvdA, D66 en GroenLinks zorgt gebrek aan duidelijkheid bij veel gepensioneerden voor onnodige onrust. Vorige week maakten Donner en De Nederlandsche Bank (DNB) bekend dat kortingen dreigen bij veertien pensioenfondsen om de buffers op orde te krijgen. In de Kamer is grote onvrede over het handelen van de minister. Door de gezamenlijke persconferentie van Donner en DNB zou onnodige onrust zijn ontstaan, omdat geen duidelijkheid is gegeven over welke pensioenfondsen precies problemen hebben. Volgens Donner moeten de fondsen zelf openheid van zaken geven wegens de geheimhoudingsplicht van De Nederlandsche Bank. (NRC)