Het mannenknotje

Wie: Angelo van de Weerd (30), barista ofwel chef-kok van de koffie

Wat: knot en bril

Waar: espressobar Brandmeester’s, Korte Jansstraat in Utrecht

Waar gekocht: bij Hall of Frame in Utrecht

Hoe duur: tweedehandsbril voor 129 euro

Sinds: twee jaar de bril en sinds vijf jaar de knot

„Ik ben eigenlijk heel erg lui. Een knot is makkelijk en draag ik al vijf jaar, een paardestaart staat mij niet. Binnenkort knip ik mijn haar denk ik af. Je ziet er nu meer mannen mee lopen en vaker krijg ik de opmerking: ‘Wat hip, je draagt een knot.’ Ik ben geen trendsetter en wil het ook niet zijn.

„De bril komt volgens mij uit de jaren zestig. Mijn sterkte is –8 en omdat het montuur ook nog behoorlijk zwaar is, ben ik soms weleens bang dat mensen denken: ‘Goh, wat heeft die jongen een klein hoofd.’

„Mijn ouders, nette mensen uit Wijk bij Duurstede, vinden mijn stijl best heftig. Vooral de tatoeages, zoals een grote koffiemolen op mijn onderarm. Mijn stijl is zo gegroeid en denk ik beïnvloed door mijn vriendenkring uit de punk- en skatewereld. Een neef van mij is tatoeëerder.”

„Koffie heeft trouwens mijn leven gered. Na tig mislukte studies en een baan bij een platenlabel ontdekte ik op reis in Amerika hoe gaaf espressobars zijn. ‘Damn, dat wil ik ook’, dacht ik toen. Inmiddels ben ik een selfmade koffiemeester en open ik volgend jaar in Utrecht The Village, mijn eigen espressobar waar je geniet van koffie en fijne muziek.”

    • Ingrid van Halteren