6 redenen om uit te gaan

1 festival

Limburg Festival

In meer dan 30 dorpen en steden in de Euregio. Van 25 t/m 29 aug. www.limburgfestival.nl

Vijf dagen lang internationaal straattheater, poppentheater en theater op locatie. Met o.a. theaterfietstochten, het Roermondse straattheaterspektakel De Gekleurde Stad, werk van jonge theatermakers in boerenschuren en de Theatrale Ontdekkingsreis Maasgouw (TOM Cruise), over de wateren van de Maas.

2 muziekfestival

Afrikan Vibrations festival

Amsterdam: Paradiso en Bitterzoet. Op 25, 26 & 27 aug. www.afrikanvibrations.com

Het Afrikan Vibrations Festival begint in Paradiso met een concert van Glen Washington samen met Dubby Conquerors. Verwacht pure rootsreggae met een moderne twist. Morgen een optreden van Rita Marley en als afsluiter een dubbelconcert van Jetlox Lion en C-Sharp in Bitterzoet op 27 augustus. Het rootsreggaefestival biedt naast liveoptredens ook dj-sets en filmvertoningen.

3 muziek

Nine Pound Hammer

Tilburg: 013. Tijd: 20.45u. Kaarten: 15 euro. www.013.nl

Nine Pound Hammer uit Kentucky maakt keiharde, venijnige ‘cowpunk’, een vreemd mengsel van punkrock en country. Oprichters Scott Luallen en Blaine Cartwright (bekend van Nashville Pussy) zijn met o.a. drummer van het eerste uur Rob Hulsman op tournee in het kader van het 25 jarige jubileum van de band. Voorprogramma: The 101’s.

4 openluchtfilms

EYE Open Air

Amsterdam Noord: voor Toren Overhoeks. 25 & 26 aug, open 20.30, film: 21.15u. Gratis. www.eyefilm.nl

Bij Toren Overhoeks, tegenover het Centraal Station, kun je twee avonden genieten van gratis filmvertoningen in de openlucht met livemuziek. Arts The Beatdoctor voorziet vanavond de sciencefictionthriller Gattaca (1997) met o.a. Uma Thurman, van een livesoundtrack met een mix van soul, jazz en hiphop. Morgenavond draait het dj-duo Dollkraut en Bert de Rooij electro-, jazz-, house- en soulklanken bij Roman Polanski’s klassieker Mes in het water (1962).

5 expositie

3rd i (Third Eye)

Rotterdam: MKgalerie. T/m 5 sept, di-zo 09.00-17.00u. www.v2.nl

De bijdrage van de Rotterdamse instelling V2_ aan de World Expo 2010 in Shanghai kun je gewoon bezoeken vanuit Rotterdam. Parallel aan de tentoonstelling in China is er in de MKgalerie ‘3rd i (Third Eye)’, waar je robots kunt besturen door een architectonische installatie via een liveverbinding met Shanghai. Elke woensdag en vrijdagavond zijn er presentaties van Chinese en Nederlandse kunstenaars en architecten.

6 stranddans

Barre@theBeach

Den Haag: De Fuut. Tijd: 19.30u. Prijs: 37,50 euro. www.ddddd.nu

Het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division speelt een reprise van Barre@theBeach. De voorstelling, die is gekoppeld aan een driegangenmenu, is opgebouwd rond een bar die steeds van eigenaar wisselt. De ene keer is het een hotspot voor trendy cocktail-yuppen, dan is het weer een kroeg waar hooligans bier komen drinken of leernichten hun feesten geven.