5 redenen om tv te kijken

Te voet door Afrika

1 Kroonprins

Coming to America

SBS 6, 20.30-22.55u.

Eddie Murphy speelt hoofdrol en, onherkenbaar, vier bijrollen in routineuze komedie over Afrikaanse kroonprins die incognito in New York een vrouw zoekt. (John Landis, 1988).

2 genuanceerd en goed geacteerd

Lacombe Lucien

Canvas, 21.20-23.35u.

Het was de laatste film die Louis Malle in Frankrijk maakte voordat hij zijn geluk in de Verenigde Staten ging beproeven. Maar hoewel Lacombe Lucien in eigen land destijds flopte, is de film genuanceerd en goed geacteerd. De 17-jarige Lucien wil zich uit schuldgevoel over de gevangenschap van zijn vader aansluiten bij het Franse verzet. Daar wordt hij echter te jong bevonden en uit frustratie wendt hij zich tot de Gestapo. (Louis Malle, 1974).

3 GHB

Spraakmakende Zaken

Ned. 2, 21.20-22.00u.

In praatprogramma Spraakmakende Zaken staat vanavond de partydrug GHB centraal. Elke week belanden tientallen mensen in het ziekenhuis na gebruik van het middel. GHB is eenvoudig zelf te maken en zwaar verslavend.

4 Sophie

In Therapie

Ned. 2, 22.40-23.15u.

De 16-jarige topturnster Sophie (Gaite Jansen) komt langs bij psychotherapeut Paul Westervoort (Jacob Derwig), dit keer samen met haar moeder om te bespreken of ze weer op topniveau kan gaan turnen.

5 hardlopen

Running the Sahara

Canvas, 23.35-01.15u.

Running the Sahara is een documentaire over de marathonlopers Charlie Engle, Kevin Lin en Ray Zahab, die te voet Afrika doorkruisten, van Senegal tot Egypte. De tocht komt neer op tachtig dagen lang twee marathons per dag lopen door de woestijn. In de documentaire worden de lopers gevolgd en is te zien hoe ze worden geconfronteerd met allerlei obstakels.

Bekijk het volledige programmaoverzicht op pagina 23