Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Richard en Rowena Pet zijn op de dag van de aardbeving in Haïti op om hun adoptiekindje Arnaud op te halen. Het drietal wordt tijdens een middagdutje verrast en overleeft de aardbeving niet. Verslaggever Caroline van den Heuvel praat in de laatste aflevering van de serie ‘Van Nul tot Nu’ met de ouders van Richard. Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Een reportage overJeanette Doppenberg, slachtoffer van identiteitsfraude: er wordt ongemerkt valselijk een auto op haar naam gezet. Al spoedig moet de vrouw opdraaien voor boetes en allerlei belastingaanslagen. Aan de bel trekken bij verschillende instanties haalt niets uit. De politie neemt Jeanette niet serieus, de toenmalige wijkagent verdenkt de vrouw zelfs van het doen van een valse aangifte.Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/DenHaag vandaag. Aandacht voor de 45-jarige Zahra Bahrami. De Nederlands-Iraanse vrouw blijkt al acht maanden in een Iraanse gevangenis vastgehouden te worden op beschuldiging van staatgevaarlijke activiteiten. Ze zou hebben meegedaan aan een demonstratie. En aandacht voor het Tweede Kamerdebat over de pensioenfondsen. Ned.2, 22.15-22.40u.

informatief

L’invité. Patrick Simonin in gesprek met actrice Juliette Binoche en regisseur Olivier Assayas.TV5, 18.20-18.30u.

Natürlich Steffens. Praatprogramma over wetenschap. Presentator Derk Steffens ontvangt de Duitse tv-kok Steffen Henssler, met wie hij het over de sterktegradaties van verschillende soorten pepers heeft en een chili con carne bereidt. Verder zijn op bezoek twee honden die gehandicapten helpen, en een blinde biathlete die met behulp van elektronica haar geweer doeltreffend hanteert. Tot slot een discussie over het al dan niet afschieten van dieren in natuurgebieden. ZDF, 22.45-0.00u.

documentaire

Strände der Sixties: Surf forever. Serie over legendarische stranden in de jaren 60. Vanavond het strand van Malibu, gelegen op een uur rijden van Hollywood. In de jaren zestig was het een van de eerste surfersparadijzen, zongen de Beach Boys er perfecte liedjes over die de surfcultuur internationale bekendheid gaven en werden er een boel slechte films over gemaakt. Het was ook een bakermat van de hippiecultuur en de ecologische beweging.Arte, 19.30-20.15u.

Der 11. September - Die wahre Geschichte. Tweedelige documentaire over achtergronden van de aanslag op de Twin Towers. Aflevering 1: Es begann in Hamburg. In het middelpunt van deze film staat de geschiedenis van John O’Neill. Deze chef van de antiterreurafdeling van de FBI waarschuwde ruim voor 11 september dat er in New York een aanslag beraamd werd, maar hij werd genegeerd en zwartgemaakt. Plus: Mohammed Atta en Ziad Jarrah, die in Hamburg door radicale imams werden beïnvloed, in Afghanistan opdracht voor de aanslag kregen en in Venice Beach een pilotenopleiding volgden. Zij waren bij de FBI bekend, maar die deed niks.ZDF, 20.15-21.00u.

Geschäfte mit der Einsamkeit. Thema-avond over vrijgezellen en de manieren om een partner te vinden. Eerst de documentaire Goldene Zeiten für Kuppler, over de gouden zaken die worden gedaan in de relatiebemiddelingsbranche. Er zijn talloze bureaus, waarvan sommige zich specialiseren in speed dating of vrijgezellenfeesten, zelfs in occultisme. Het vele geld dat in deze handel omgaat trekt ook criminelen aan: ‘romance scamming’ wordt de methode genoemd waarbij een via internet gevonden geliefde voorwendt in financiële problemen te zitten en om geldelijke steun vraagt.Om 22.55u de documentaire Sugar Town, over het Griekse dorp Zucharo. Alle jonge vrouwen zijn in de stad gaan wonen. De film volgt de reis van de burgemeester en tien mannen uit Zucharo naar Rusland, op zoek naar een bruid en het grote geluk.Arte, 22.04-23.55u.

sport

Wielrennen: Eneco Tour. Samenvatting van de slotetappe, een individuele tijdrit van bijna 17 kilometer in en om Genk.Ned.1, 18.42-18.52u.

radio

Kunststof. Presentator Jellie Brouwer in gesprek met Esther Gerritsen. Zij begon met het schrijven van theaterteksten, later is zij verhalen en romans gaan schrijven. Nu komt haar vijfde boek uit: Superduif, over de 13-jarige Bonnie die denkt dat ze kan vliegen. Radio 1, 19.02-20.00u.

Zomeravondconcert. Een opname van het Arvo Pärt Festival in Tallinn. Het Ests Nationaal Mannenkoor o.l.v. Risto Joost, countertenor Taniel Kirikal, organist Ene Salumae en slagwerker Andras Vaht spelen werken van Arvo Pärt en van Thomas Tallis. Om ongeveer 21.30u de Brandenburgse Concerten 3, 5 en 2 van Bach, door de English Baroque Soloists o.l.v. John Eliot Gardiner.Radio 4, 20.02-23.00u.

Radio 6 live: Harold Nussa Lopez. Opname van concert van de jonge Cubaanse pianist op 5 april in het Bimhuis. Nussa Lopez studeerde van kinds af aan klassieke piano maar kreeg steeds meer interesse voor jazz en Cubaanse muziek. In 2005 won hij het Montreux Jazz Pianoconcours.Radio 6, 22.02-0.00u.