Value8 verwerft 50 pct van failliete Buhrs

Value8, de investeringsmaatschappij van Peter-Paul de Vries, voegt technologiebedrijf Buhrs toe aan zijn stal van bedrijven. Buhrs was sinds begin van deze maand failliet.

Samen met investeringsmaatschappij Solo Capital laat Value8 het 108 jaar oude bedrijf dat machines maakt voor postverzendingsbedrijven een doorstart maken. Daarover hebben ze met de curatoren overeenstemming bereikt. Ze nemen ieder een belang van 50 procent.

Buhrs maakte in 2007 een omzet van 70 miljoen euro, maar deze zakte daarna terug naar 45 miljoen euro. Daardoor kon het bedrijf zijn zware schuldenlast niet meer opbrengen. Het bracht wel het aantal personeelsleden met ruim 100 terug naar 250. Het bedrijf heeft ook een Duitse dochter, die de nieuwe eigenaren nog uit surséance willen halen.

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij Value8 is het vehikel waarmee Peter-Paul de Vries, voormalig directeur van de Vereniging van Effectenbezitters, deelnemingen neemt in andere bedrijven. De portefeuille varieert van een gamesproducent tot een ontwikkelaar van gewasbeschermingsmiddelen en van een bedrijf actief in zonne-energie tot een winkelketen in verzorgingsproducten.