Sport kort

De terugkeer van aanvaller Mido naar Ajax is rond

AMSTERDAM. De terugkeer van de Egyptische voetballer Mido (Ahmed Hossam) naar Ajax is geregeld. De 27-jarige aanvaller speelt de rest van het seizoen voor de Amsterdammers. Dat meldde de club maandag. Mido heeft zijn contract met de Engelse club Middlesbrough ontbonden. Ajax betaalt geen transfersom voor de Egyptenaar, die van 2001 tot 2003 ook al voor Ajax uitkwam. Hij zal evenmin salaris ontvangen. Ajax heeft een premiestelsel bedacht, waarbij de speler maximaal 300.000 euro kan verdienen. Mido is de komende twee weken nog niet beschikbaar voor trainer Martin Jol, omdat hij wacht op een werkvergunning. Mido speelde in de tussenliggende jaren onder meer voor Olympique Marseille, AS Roma, Tottenham Hotspur en Middlesbrough. „We hadden behoefte aan een extra aanvaller en we zijn lang bezig geweest om met beperkte middelen toch iemand te kunnen halen”, zei Jol. „Ik ben blij dat het eindelijk rond is.” (ANP)

Wielrenner Theo Bos in Ronde van Spanje

RIJSWIJK. Theo Bos maakt zaterdag zijn debuut in een grote wielerronde. De voormalig baanrenner is zoals verwacht opgenomen in de selectie van wielerploeg Cervélo voor de Ronde van Spanje. Het door Joop Alberda geleide team maakte gisteren de ploeg voor de Vuelta bekend. De kopmannen zijn de Spanjaard Carlos Sastre en de Noor Thor Hushovd. De eerste wil zich revancheren voor zijn tegenvallende Touroptreden, Hushovd gaat net als in de Ronde van Frankrijk voor de ritzeges, met sprinter Bos als alternatief. (ANP)

Manchester United strikt talent van Ajax

AMSTERDAM. Manchester United heeft Gyliano van Velzen uit de jeugdopleiding van Ajax weggehaald. De zestienjarige aanvoerder van de B1 tekent een meerjarig contract bij de Engelse topclub. Ajax verwacht dat Manchester United nog een opleidingsvergoeding voor het talent betaalt. (ANP)