Postzegel ontbrak, geen studie

Niels Grote Beverborg (17) uit het Twentse Hengelo mag niet aan een studie geneeskunde beginnen. De rechtbank in Almelo heeft vanmorgen zijn beroep tegen afwijzing ongegrond verklaard.

De jongen vergat bij de definitieve aanmelding een postzegel te plakken op de retourenvelop, waardoor de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) zijn inschrijving weigerde. Grote Beverborg eiste vorige week in kort geding alsnog toelating tot de studie. Hij noemde de opstelling van DUO „buitenproportioneel bureaucratisch”. De rechter oordeelt dat de dienst zich aan de regels heeft gehouden en terecht heeft besloten de aanmelding te laten vervallen. Grote Beverborg kiest nu voor een studie bewegingswetenschappen, en wil zich volgend jaar opnieuw aanmelden. Op internet oogstte de Hengeloër sympathie en kritiek. De een noemde het „miereneukerig” van DUO, een ander hoopt dat de student als arts geen dingen over het hoofd ziet.