Ouderen genept met boekenbon

Mogelijk honderden senioren zijn slachtoffer geworden van oplichting. De ouderen werd een aantrekkelijk aanbod gedaan: voor 3,99 euro zouden ze een boekenbon van 20 euro krijgen. Het verschil zou worden bijgelegd door de fictieve Stichting Leesbevordering Senioren. Mensen die op het aanbod ingingen, kregen de bon echter niet opgestuurd. Wel werd in sommige gevallen honderden euro’s van hun rekening afgeschreven. Boekhandels maakten de Nederlandse Boekenbon BV attent op de actie. Directeur Arie Doeser van de Nederlandse Boekenbon BV weet dat het in elk geval twee senioren is overkomen, maar denkt dat er honderden mensen zijn die zijn opgelicht. Via de rechtbank in Arnhem heeft Doeser eind vorige week beslag laten leggen op de bankrekeningen waarop de senioren het geld stortten. Hij schat dat ouderen voor in totaal tienduizenden euro’s zijn opgelicht. (NRC)