Miss Mexico is mooiste in heelal

Las Vegas, 24 aug. Miss Mexico, Jimeno Navarette (op de rug gezien), viert met concurrenten dat zij zojuist is uitgeroepen tot Miss Universe. Deze verkiezing is in 1952 in het leven geroepen door Pacific Mills, een kledingfabrikant uit California, omdat Miss America het jaar ervoor weigerde te poseren in een badpak van het bedrijf. Het richtte daarop ook een met Miss America concurerend Miss USA op. De organisatie werd later diverse keren doorverkocht en is sinds 1996 van Donald Trump. Miss World is overigens ouder, en een Brits initiatief. Foto AFP Miss Mexico Jimena Navarrete (C) celebrates with other contestants after being crowned Miss Universe during the Miss Universe 2010 Pageant Final at the Mandalay Bay Hotel in Las Vegas on August 23, 2010. Miss Universe is an annual international beauty pageant and along with the Miss World is the most publicized beauty contest in the world. California clothing company Pacific Mills founded the contest 1952 and was acquired by Donald Trump in 1996. AFP PHOTO/Mark RALSTON AFP