Minihoedje

Amanda Pinatih (22), studente kunstgeschiedenis, eigenaar modewinkel Nuzyn, werkt bij Droog Design

Wat: minihoedje

Waar: Rokin, Amsterdam

Hoe duur: ‘twee jaar geleden kostte hij veertig pond’

„Ik kocht dit hoedje twee jaar geleden in Londen, bij Topshop. Hij is handgemaakt, van het merk Chapeau Claudette. Ik heb even staan twijfelen want ik vond veertig pond niet zo goedkoop. Nu ben ik heel blij dat ik hem heb. Dit hoedje werd de eerste van een paar kleine hoedjes die ik nu veel draag. Ik heb nog twee kleintjes en ook een paar van een ‘normaler’ formaat. Maar ik vind kleine hoedjes leuker, ze passen bij mijn humeur, je kunt ze meenemen en met meer gemak binnen dragen.

„Ik vind het saai om niets in of op mijn haar te hebben. Als ik geen hoedje draag, draag ik vaak een haarbandje. Het is jammer dat mensen niet vaker iets op hun hoofd dragen.”

„Ik krijg veel leuke reacties op mijn hoedje en ook op mijn stijl in het algemeen. Ik draag veel kleding in de stijl van de jaren twintig, veel zwart maar ook donkergroen en rood. Ik noem mijn stijl klassiek met een apart randje, al ben ik ook wel eens op straat ‘clown’ genoemd.”

Boukje Cnossen

    • Boukje Cnossen