Meer regen

Na het onstuimige en plaatselijk extreem natte weer van de afgelopen dagen, is het wachten op de volgende actieve storing. Maar eerst is het tijd voor een korte adempauze.

Morgen is het geruime tijd droog weer, al kan er ’s ochtends in de noordelijke provincies nog wel een bui vallen. Verder laat de zon zich zien en staat er een matige westelijke tot zuidwestelijke wind. De temperatuur komt echter niet hoger dan een graad of 19.

In de middag wordt de bewolking vanuit het zuidwesten dikker, maar de regen laat nog even op zich wachten. Pas bij het vallen van de avond begint het in Zeeland te regenen, waarna de regen zich in de avond en nacht snel over het hele land uitbreidt. In totaal kan er vooral in het midden en noorden gemakkelijk meer dan 10 millimeter neerslag vallen.

Donderdag houdt de regen aan en bovendien komt het her en der ook tot onweer. De regenhoeveelheden lopen verder op. Mogelijk komt het wederom tot wateroverlast. Desondanks wordt het iets warmer met in het zuiden zelfs temperaturen rond 22 graden.

Vrijdag draait de wind naar het noordwesten. Het blijft buiig weer al laat de zon zich ook weer af en toe zien.

In het weekend neemt het aantal buien af, maar helemaal droog wordt het niet. Met een noordwestenwind blijft het bovendien erg koel met maxima rond 18 graden.