Maxeda verhoogt omzet en winst

Detailhandelconcern Maxeda heeft van februari tot en met juli (de eerste helft van het gebroken boekjaar) een hogere omzet en een hoger bedrijfsresultaat geboekt dan in de eerste helft van het vorige boekjaar. Dat heeft de eigenaar van onder meer winkelketens De Bijenkorf, V&D en Hunkemöller vandaag bekendgemaakt.

De omzet bedroeg 1,57 miljard euro in de eerste helft van het boekjaar. Dat is volgens Maxeda 1,6 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Wel bezat het bedrijf meer winkels. Op basis van een vergelijkbaar winkelbestand steeg de omzet met 0,3 procent, aldus Maxeda in het cijferbericht.

De winst voor belasting, rentebetalingen en afschrijvingen bedroeg 118 miljoen euro, in de eerste helft van het boekjaar, 18,3 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijfsresultaat van de divisie Maxeda Fashion (V&D/La Place, De Bijenkorf, Hunkemöller en M&S Mode) steeg met 88 procent, naar 48 miljoen euro.

Eerder dit jaar kondigde Maxeda de modedivisie te willen verkopen. Nu stelt Maxeda dat de divisie niet in zijn geheel wordt verkocht, maar dat iedere winkelketen apart in de etalage wordt gezet.

De divisie Maxeda DIY (bouwmarkten Brico, Praxis en Formido) presteerde van februari tot en met juli minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 2 procent tot 740 miljoen euro en het bedrijfsresultaat daalde met 5,4 procent tot 77 miljoen euro. In een verklaring zegt Maxeda-topman Tony DeNunzio dat bouwmarkten in de Benelux te maken hebben met moeilijke omstandigheden. Door de crisis verhuizen minder mensen en worden er minder huizen gebouwd. Hierdoor wordt er minder verbouwd.