Kort nieuws Voorpagina

Parlementariërs gedood bij aanslag in Mogadishu

Mogadishu, 24 aug. Bij een aanval op een hotel in de beveiligde regeringszone van de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zeker 31 personen om het leven gekomen. Onder hen zijn zes parlementariërs. De radicaal-islamitische groepering Al-Shabaab zegt de aanval te hebben uitgevoerd. Pagina 5

Chili vraagt hulp VS bij mijnramp

Copiapó, 24 aug. Chili gaat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA om hulp vragen bij de reddingsactie voor de 33 mijnwerkers in de ingestorte San José-mijn. De leefsituatie van de kompels is vergelijkbaar met het isolement van astronauten in een ruimtestation. Pagina 2

Songwriter Weiss (89) overleden

Rotterdam, 24 aug. De Amerikaanse songwriter George David Weiss is gisteren overleden. Hij schreef talloze hits, waaronder What a Wonderful World van Louis Armstrong. Pagina 8

Winst NIBC meer dan verdubbeld

Amsterdam, 24 aug. De Haagse bank NIBC heeft haar winst in het eerste halfjaar van 2010 meer dan verdubbeld. De bank, die hard werd getroffen door de kredietcrisis, blijft wel voorzichtig over mogelijke afwaarderingen. Pagina 11

Potash zoekt hoger overnamebod

Toronto, 24 aug. De Canadese producent van meststof Potash Corp probeert een beter overnamebod te krijgen dan het vijandige van 39 miljard dollar dat vorige week werd uitgebracht door de Brits-Australische mijnbouwgigant BHP Billiton. Pagina 13

‘Maak pokeren op internet legaal’

Rotterdam, 24 aug. Poker op internet moet gelegaliseerd worden. Dat adviseert een commissie aan minister Hirsch Ballin (Justitie). Gezien het ruime aanbod van online poker zou het verbod niet te handhaven zijn. Pagina 3

Filantroop sticht museum in LA

Rotterdam, 24 aug. De Amerikaanse filantroop Eli Broad opent een eigen museum voor moderne kunst in het centrum van Los Angeles. Pagina 8

Luinge niet aan de slag bij de KNVB

Rotterdam, 24 aug. Voormalig toparbiter Roelof Luinge gaat niet in op het aanbod van de KNVB om bij de technische staf van de voetbalbond te gaan werken. Pagina 9