Kort nieuws Sport

Velthuizen, Sturing weg bij Vitesse, Delac traint mee

ARNHEM, 24 aug. Doelman Piet Velthuizen is definitief weg bij Vitesse, de club die vorige week werd overgenomen door de Georgiër Mareb Jordania. De club bevestigde vandaag het vertrek van de doelman uit Arnhem. Zijn mogelijke opvolger Matej Delac stond vanmorgen al op het trainingsveld. Delac, een achttienjarige Kroaat, moet in de slag met Eloy Room om de positie van de vertrokken Velthuizen in te nemen. Laatstgenoemde was al akkoord met de Spaanse club Hercules. Vandaag bevestigde Vitesse dat ook de clubs er nu uit zijn. Opvolger Delac zou vandaag al medisch worden gekeurd. Delac speelde eerder in de jeugd van Chelsea. Vitesse huurt Delac en heeft een optie tot koop bedongen. Vanmiddag zouden Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic worden gepresenteerd. Vandaag werd ook bekend dat na 22 jaar Edward Sturing bij Vitesse vertrekt. Hij was speler en trainer bij de club en was op een zijspoor geraakt na het aantreden van trainer Theo Bos. (ANP)

Tennis: Wozniacki wint in Montreal

MONTREAL, 24 aug. Tennisster Caroline Wozniacki heeft gisteren in Montreal haar derde WTA-toernooi van het jaar gewonnen. De Deense was in twee sets te sterk voor de Russische Vera Zvonareva 6-3 en 6-2. Wozniacki is volgende week door de afwezigheid van de geblesseerde Serena Williams, als eerste is geplaatst tijdens de US Open. Bij de mannen voert Rafael Nadal de plaatsingslijst aan, voor Roger Federer en Novak Djokovic. Vier Nederlands doen mee aan de kwalificaties. Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek bij de vrouwen, Igor Sijsling en Matwe Middelkoop bij de mannen. Thiemo de Bakker is als enige rechtstreeks toegelaten tot de US Open. (ANP)

Woods gescheiden van Zweedse vrouw

MIAMI, 24 aug. Golfer Tiger Woods is gescheiden van zijn Zweedse vrouw Elin Nordegren. Woods was in november gestopt met golfen om zijn huwelijk te redden nadat naar buiten was gekomen dat hij talloze buitechtelijke relaties had gehad. De Amerikaan keerde in april op de golfbaan terug. In een gezamenlijke verklaring stelden Woods en Nordegren dat „ze verdrietig zijn dat het huwelijk over is”. „We wensen elkaar het allerbeste voor de toekomst. We zijn ouders van twee fantastische kinderen en hun geluk is en zal altijd onze belangrijkste zorg zijn.” (ANP)

City-eigenaar ziet zijn club winnen

MANCHESTER, 24 aug. Manchester City heeft gisteravond tegen Liverpool zijn eerste competitiezege behaald. In het City of Manchester Stadium werd het 3-0 voor de ploeg van trainer Roberto Mancini en middenvelder Nigel de Jong. De winst kwam na het gelijke spel in de openingswedstrijd tegen Tottenham op een goed moment. Voor het eerst sinds hij de club kocht in september 2008 zat de eigenaar van Manchester City, sjeik Mansour uit Abu Dhabi, op de tribune. (ANP, AP)

Greipel wint zesde etappe Eneco Tour

HEERS, 24 aug. De Oostenrijkse wielrenner André Greipel heeft gisteren in Belgiië de zesde en voorlaatste etappe (Bilzen-Heers) van de Eneco Tour gewonnen. Vanmiddag startte de afsluitende tijdrit over 16,9 kilometer in en rond het Belgische Genk. De Nederlander Koos Moerenhout moest als nummer twee elf seconden goed maken op klassementsleider Tony Martin. (ANP)

Mido terug bij Ajax

amsterdam, 24 aug. De Egyptische spits Mido (Ahmed Hossam) heeft een contract getekend bij Ajax voor de rest van het lopende seizoen. Mido speelde eerder van 2001 tot 2003 bij de Amsterdamse club. (ANP)