Kort nieuws Economie

Kendrion verhoogt omzetverwachting

Zeist, 24 aug. De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft de omzetverwachting voor dit jaar fors opgeschroefd. Het bedrijf mikt nu op een omzetgroei van ten minste 30 procent, waar het bedrijf in mei nog uitging van een stijging van minimaal 10 procent. Dat heeft het bedrijf vandaag gezegd. In 2009 bedroeg de omzet 149,2 miljoen euro. Dankzij een verbetering van de marktomstandigheden in Duitsland, China en de Verenigde Staten steeg de omzet in het tweede kwartaal tot 55,5 miljoen euro, 65 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. (ANP)

Aer Lingus laat verlies achter zich

Dublin, 24 aug. De Ierse luchtvaartmaatschappij Aer Lingus heeft in het tweede kwartaal weer zwarte cijfers kunnen schrijven, hoewel het bedrijf veel schade heeft geleden als gevolg van de aswolk die werd veroorzaakt door een vulkaanuitbarsting op IJsland, eerder dit jaar. Het concern behaalde een winst voor belasting van 14,4 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 13,8 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft Aer Lingus vandaag bekendgemaakt. De ommezwaai is vooral toe te schrijven aan kostenreducties. (ANP)

Detacheerder TMC maakt weer winst

Eindhoven, 24 aug. Detacheerder TMC heeft over de eerste helft van dit jaar een winst behaald van 1,3 miljoen euro tegen een verlies van 5,6 miljoen euro vorig jaar. De omzet daalde licht tot 19,3 miljoen euro. Dat maakte TMC gisteren bekend. Het bedrijf stelt na het moeilijke 2009 de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien, hoewel de eerste zes maanden van dit jaar nog als „enerverend” gekwalificeerd worden. Volgens TMC hebben sommige onderdelen van de organisatie nog volop te kampen met de economische crisis en andere niet. (ANP)