komkommernieuws

Naakte Brit rent brandend huis in op zoek naar broek

PENN MEADOWS. Een Britse man is zwaar gewond geraakt nadat hij naakt zijn brandende huis was ingerend op zoek naar een broek. Dat meldt de BBC. De man werd gewekt door de sirene van het brandalarm. Hij rende meteen naar buiten. Daar realiseerde hij zich dat hij geen kleren aan had. Hij liep daarop zijn brandende huis weer binnen, op zoek naar een broek. Daar werd hij overmand door de rook en raakte buiten bewustzijn. De hulpdiensten sleepten hem uit de slaapkamer van zijn woning in Penn Meadows. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel maar kritiek. De gezinsleden van de Brit kwamen ongedeerd uit de brand. „Dat zou ook het geval geweest zijn voor het slachtoffer indien hij buiten was gebleven”, aldus brandweercommandant Neil Blackburn. (de Telegraaf)

Brit te dik om eigen land in te mogen

LONDEN. Een 37-jarige Brit mocht na een weekendje Amsterdam bij terugkeer Groot-Brittannië niet meer in, omdat hij niet meer leek op de foto in zijn paspoort. De Britse douane vond de dikte van de oren en lippen niet meer overeenkomen. De foto in het paspoort was negen jaar oud en sindsdien was de man bijna 32 kilo aangekomen. Derrick Agyeman was daardoor gedwongen terug te keren naar Amsterdam voor een verblijf van drie maanden voordat hij alsnog werd toegelaten in het Verenigd Koninkrijk, berichtten Britse media gisteren. De Brit spande een rechtszaak aan tegen het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken, die hij verloor. Hij overweegt nog hoger beroep tegen deze beslissing aan te gaan tekenen. (ANP)

Dode krokodil in Oude Pekela

OUDE PEKELA. Medewerkers van sociale werkvoorzieningsbedrijf Synergon zagen gisteren bij een vijver in Oude Pekela een krokodil van 3,5 meter liggen. Het bleek om een opgezet exemplaar te gaan. De politie heeft naar labels van de eigenaar en de preparateur gezocht, maar die bleken te zijn verwijderd. Het beest is vernietigd. Grote vraag blijft wie de krokodil in het water bij Acantus heeft neergezet. (de Telegraaf)

Aap Sandy de Sloper vernielt ruit van hok

Apeldoorn. Sandy, een orang-oetan in de Apenheul in Apeldoorn, heeft het afgelopen weekeinde de ruit van haar hok kapotgemaakt met een steen die in haar hok lag. De ruit is niet aan diggelen. Sandy, die al de bijnaam Sandy de Sloper had, zou tot haar daad gekomen zijn doordat ze last had van ‘maandelijkse hormoonschommelingen’ en het ontbreken van een man in haar omgeving. (Omroep Gelderland)

Bouw voetbalkantine ‘All Stars’ begonnen

DURGERDAM. Met dank aan de cast van de tv-serie All Stars heeft de Durgerdamse voetbalclub DRC bijna weer een kantine. De oude kantine, waar veel afleveringen van All Stars zijn opgenomen, brandde op 1 januari 2008 af. Door een benefietwedstrijd van de cast werd voldoende geld opgehaald voor de bouw van een nieuwe. De eerste palen worden deze week geslagen. Onder anderen Thomas Acda, Kasper van Kooten, Antonie Kamerling, Daniël Boissevain en Peter Paul Muller trapten een balletje voor het goede doel. DRC hoopt de kantine begin volgend jaar in gebruik te nemen. (ANP)