Johnston en Wasilla

Na Republikein Sarah Palin zou de stad Wasilla, Alaska, mogelijk opnieuw een bekende Amerikaan als burgemeester kunnen krijgen. Of althans, iemand die er alles aan doet om bekend te worden: Levi Johnston, de vader van Palins kleinzoon, die zich niet bijzonder geliefd heeft gemaakt bij zijn voormalige schoonfamilie.

Johnston (20) heeft zich vrijdag officieel kandidaat gesteld voor de burgemeestersverkiezingen in Wasilla, de vierde stad van Alaska met tienduizend inwoners, in 2011. Johnstons manager Tank Jones bevestigde eerder deze maand al dat het gaat om een stunt voor een realityshow.

Palins dochter Bristol en Johnston kwamen in 2008 in het nieuws toen bleek dat het ongetrouwde stel een kind verwachtte. Het koppel kondigde snel aan te huwen en het relletje tijdens Palins campagne voor het vicepresidentschap was voorbij.

Kort na de geboorte van Tripp in december dat jaar gingen de twee toch uit elkaar en ging het mis tussen Johnston en de Palins. In interviews op televisie sneerde hij naar Palin, hij poseerde in Playgirl en ondertussen vochten ze de voogdijschap uit.

In juli dit jaar bood Johnston zijn excuses aan en verloofde het stel zich opnieuw om drie weken later weer te breken. Johnston had mogelijk een andere vrouw zwanger had gemaakt. Op tv-shows is er al een slogan voor Johnstons campagne bedacht: Elect me mayor or I’ll date all your daughters. (AP)